Klek Knights – Predstavljanje ekipe pred start Druge lige Srbije

2422
Klek Knights

Pripreme za nastupajuću sezonu ekipa Klek Vitezova počela je krajem januara. U prvom planu su bile kondicione vežbe, dok je rad vezan za tehniku i taktiku startovao krajem februara.

Tokom priprema ekipa Kleka odigrala je i jedan prijateljski turnir u Rumuniji gde su snage pored Vitezova odmerile Inđija Indiansi, uz timove iz Rumunije: Resita Locomotives i domaćine turnira Timisoara 89ers.

Glavni trener Vitezova ostaće Luka Škorić, a Lazar Sporin i Nenad Pajić ponovo će biti ofanzivni i defanzivni koordinatori. Ofanzivnu i defanzivnu liniju i dalje će predvoditi Stefan Tabački, dok će specijalne timove i defanzivne bekove voditi Nikola Bikić.

Ambicija Vitezova ostaje ista kao prethodnih sezona: plasman u Prvu ligu koja im je prethodne sezone izmakla u dve prilike. Kako bi stigli do cilja u Klek su stigla pojačanja: Marko Krpan (OL), Zoran Subotić (DB), i Marko Babić (DB), bivši igrači Sombor Celtisa, koji će doneti preko potrebno iskustvo u tim, dok su se prvoj ekipi priključili i dosadašnji članovi omladinskih selekcija kluba čija imena treba upamtiti a to su: Luka Mačkić (WR), Manojlo Novaković (LB), Janko Ćurić (RB), Ilija Krajinović (DL/OL), Danijel Tešin (WR), Borivoj Kolarov (DB), Dušan Popovac (QB), Vanja Nikola Kevrešan (LB) , Marko Pujin  (OL).

Na njima je da nadomeste odlazak nekoliko iskusnijih igrača, kao i prvog pravog importa u istoriji Vitezova. Majkl Lorens Tomas se neće vratiti ove sezone, niti će Knightsi angažovati drugog import igrača. Pored njega ekipi će nedostajati i iskusni Dejan Janečka ( DL), Miroslav Sporin (DB), Milan Kačavenda (OL), Aleksa Grče (WR), kao i igrači Bečej Vidri koji su bili na pozajmici u Kleku: Nikola Vukas (LB), Stefan Jugović (DL), Aleksandar Stefanov (OL) i Predrag Matić (DB).

Iako sezona za Vitezove počinje od drugog kola, jer su bili slobodni u prvom, u timu spremno dočekuju početak iste. Nikola Bikić, trener specijalnih timova, napomenuo je da je primarna ambicija tima pored rezultata i afirmacija što više mladih igrača iz omladinske škole kojima je ovo prva sezona, a predstavljaju veliku budućnost. Kada je reč o prvom protivniku, ekipi Požarevac Pastuva, protiv kojih igraju na domaćem terenu 5. maja, iz tabora Klek Vitezova tvrde da samo pobeda dolazi u obzir, da će protivnik biti dobro skautiran pošto su Pastuvi već odigrali jednu utakmicu.

Klek Knights se ovom prilikom zahvaljuje svojim sponzorima, bez čije pomoći ne bi mogli da realizuju sve što je zamišljeno ove sezone: Hoya, Optika Gabi, Auto servis Racing team Banc, Kremanska Voda, Bika transport.

Posebnu zahvalnost uputili su organizaciji Spirit of America in Serbia na donacijama.

Klek Vitezovi

Sastav ekipe:
Kapiteni:
Škorić Luka #1 – LB
Pajić Nenad #8 – LB
Bikić Nikola #22 – DB
Tabački Stefan #76 – OL
Igrači:
Šapurić Filip #2 – LB
Vujanov Zdravko #5 – K/P
Sporin Lazar #7 – QB
Milutinović Nikola #9 – QB
Mačkić Luka #10 – WR
Kleut Jovan #11 – WR
Popovac Dušan #12 – QB
Damjanov Aleksandar #13 – WR
Brković Luka #20 – DB
Škorić Rade #21 – LB
Lisul Dušan #26 – DL
Apostolović Miroslav #30 – RB
Petrović Aleksandar #31 – LB
Kolarov Borivoj #32 – DB
Milanović Dragomir #34 – RB
Pajić Strahinja #39 – S
Ćurić Janko #41 – RB
Čiba Mihalj #51 – OL
Novaković Manojlo #52 – LB
Kevrešan Vanja Nikola #54 – LB
Šovš Branko #55 – LB
Salma Robert #56 – DL
Etemović Nebojša #66 – OL
Kiš Filip #69 – DL
Pujin Marko #71 – OL
Jovanov Miljan #77 – OL
Stojković Stefan #81 – WR/TE
Stojković Nemanja #83 – WR
Tešin Danijel #84 – WR
Lazić Miloš #92 – DL
Krajnović Ilija #93 – DL
Krajnović Jovan #99 – DL
Krpan Marko OL
Subotić Zoran DB
Babić Marko S