1. kolo DLS: Mamuti sigurni u Požarevcu

1840
Pastuvi Mamuti

Na otvaranju sezone Druge lige Srbije Mamuti iz Kikinde savladali su domaće Požarevac Pastuve rezultatom 26:0. Iako se očekivala neizvesnija utakmica Mammoths su pokazali da su najozbiljniji kandidat za povratak u Prvu ligu Srbije.

Igrač utakmice je potencijalni reprezentativac Srbije, ofanzivni koordinator i kvoterbek Mamuta Branislav Fekete. Posle mirne prve četvrtine, u drugoj četvrtini on je pasom za Nemanju Milosavljeva otvorio poentiranje, a potom je Mario Biro uhvatio dugačak pas za tačdaun, kao i konverziju za dva poena.

Rezultatom 0:14 se otišlo na poluvreme.

U trećoj četvrtini, Stefan Žužić povećao je prednost Kikinde vraćanjem panta za TD od 52 jarde. U drugom poluvremenu Fekete je nastavio da teroriše odbranu Pastuva i u poslednjoj deonici ponovo je uposlio Milosavljeva za svoj treći TD na utakmici.

Ekipa Pastuva nije uspela da se konsoliduje u napadu, tako da će svoje prve poene tražiti u sledećem kolu protiv Klek Vitezova. Mamuti raspoloženi iščekuju prvu utakmicu na domaćem terenu, protiv Pirata iz Zemuna koja je planirana 4/5. maja.

Utakmica između Pirata i Banat Bulls-a zajedničkom odlukom ova dva kluba je odložena i igraće se u nedelju 21. aprila u 16 časova na terenu Osnovne škole Sutjeska u Zemunu.

1/4 – 0 : 0
2/4 – 0 : 14
0:6 Branislav Fekete pas za Nemanju Milosavljeva 12 jardi, PAT neuspešan
0:14 Fekete pas za Marija Bira 24 jarde, TPC Fekete za Bira
3/4 – 0 : 6
0:20 StefanŽužić, punt return 52 jarde, PAT neuspešan
4/4 – 0 : 6
0:26 Fekete za Milosavljeva 32 jarde, PAT neuspešan