Požarevac Pastuvi – Predstavljanje ekipe pred start Druge lige Srbije

1671
Pastuvi Mamuti

Ekipa Požarevac Pastuva sa pripremama za Drugu ligu Srbije počela je u avgustu 2018. godine kroz rad sa igračima iz juniorskog pogona, sa planom da oni što više učestvuju u radu seniorske ekipe ove godine. U novembru i decembru radilo se na sticanju na kondicije i snage sa atletskim trenerom Milošem Ilićem, a krajem januara krenuli su sa radom na fudbalskim tehnikama i uigravanjem akcija.

Odlasci iz ekipe su nažalost uglavnom uzrokovani povredama, te samim tim jedan broj iskusnih igraca koji će biti uz ekipu nije u mogućnosti da igra ove sezone (Milenković, Todosijević, Raduljević, Kartalija, Marković).

Kada je reč o dolascima, Pastuvi su bili aktivniji nego prethodnih sezona. U timu ima dosta povratnika iz ekipa Mladenovca i Bora. U pitanju su bivši igrači Petrović, Vujić, Stepanović, Dimitrijević, Ilić, Vitorović, Lukić i Stojiljković, a posle nekoliko sezona u beogradskim Vukovima vratio se i nekadašnji juniorski reprezentativac Dušan Tadić. Iz ekipe Smedereva vratili su se Đorđić, Rajčić, Marković, Petrović, Stokić, Balić, Pavlović i Stevanović. Nakon nekoliko godina pauze u timu su opet i bivši kapiteni Marko Banović i Miloš Marjanović. Stallionsi ove sezone neće imati igrače van Srbije.

Na mestu glavnog trenera ponovo će biti Dragan Filipović, a pomagaće mu kondicioni trener Miloš Ilić i asistenti glavnog trenera Nebojša Kartalija i Saša Petrović. Kao cilj ove sezone postavljen je plasman u plejof, uz razigravanje što većeg broja mladih igrača.

Prvi protivnik ove godine biće Mammoths iz Kikinde. Iz Požarevca ističu da dobro poznaju ekipu Mamuta. Spremaju se za meč protiv, kako kažu, jednog od najboljih igrača i kvoterbekova u Srbiji Branislava Feketea. S obzirom da ekipa Kikinde ima i import igrača očekuju tešku utakmicu, ali se nadaju dobrom otvaranju sezone na domaćem terenu (14. april od 15 časova na Gradskom fudbalskom stadionu Požarevac).

Ekipa Pastuva ističe svoju zahvalnost gradu Požarevcu, komisiji za sport i sportskom savezu grada Požarevca na pomoći u radu ekipe. Zahvaljuju se fitnes klubu Zmaj Požarevac, STR Jera Ljubičevo i Sportskom centru Požarevac na velikoj pomoći u realizaciji treninga i utakmica.

Sastav ekipe:
Kapiteni:
Saša Petrović #2
Aleksa Grujić #12
Darko Stojiljković #46
Nebojša Kartalija #74
Dejan Justinović #80
Igrači:
Miodrag Kocić #1
Goran Dimitrijević #5
Miloš Marjanović #6
Predrag Rajčić #11
Marko Banović #21
Aleksa Mićić #24
Aleksandar Mandrašević #28
Milan Milanović #32
Srđan Đorđić #33
Danilo Matić #36
Aleksandar Marković #41
Andreja Smoljanović #42
Dalibor Đorđević #43
Strahinja Vujić #50
Miodrag Lukić #51
Dušan Tadić #52
Bojan Stokić #56
Filip Stevanović #61
Milan Marković #64
Željko Vitorović #69
Aleksa Obradović #70
Miloš Jovančić #72
Veljko Nastasijević #77
Veljko Antić #78
Stefan Pavlović #79
Bojan Petrović #83
Nikola Stepanović #85
Nermin Balić #86
Ivan Savić #87
Igor Đorđević #89
David Milenković #90
Predrag Dubaić #92

Požarevac Pastuvi