Kikinda Mamuti – Predstavljanje ekipe pred start Druge lige Srbije

2261
Kikinda Mammoths

Ekipa Kikinda Mamuti započela je pripreme u drugoj polovini januara. Zimski period iskorišćen je za teretanu i kondicione pripreme, a krajem februara fokus je prebačen na implementaciju plejbuka i tehniku.

Od ove sezone stručni štab u Mamutima čine glavni trener i defanzivni koordinator Robert Renji, ofanzivni koordinator i trener risivera Branislav Fekete, trener defanzivne linije Aleksandar Vujin, trener defanzivnih bekova Stanislav Almaši i treneri ofanzivne linije Dragomir Groza i Nebojša Sladojević.

Zbog finansijske situacije u klubu, Kikinda je odlučila da se povuče iz Prve lige Srbije i ove sezone nastupa u Drugoj ligi Srbije. „Ambicije su nam da dođemo do finala druge lige kao i da očvrsnemo kao tim i da što više unapredimo znanje svih igrača jer nam trenutno veći deo tima čine igrači mlađi od 22 godine“, rekao je Branislav Fekete, kvoterbek i ofanzivni koordinator ekipe.

Od ove sezone za Kikinda Mammoths neće igrati Goran Popović, Igor Milivojević, Aleksandar Aćimov, Goran Matijević, Aleksandar Vujin, Žolt Flejs i Vanja Ivošević, usled povreda i sportske penzije. U viši rang su otišli Željko Jović (Blue Dragons) i Tihomir Todorov (Wild Dogs).

U klub su se vratili Dejan Rakić, Stanislav Almaši, Dragan Đomparin i Robert Renji. Ove godine stigla su pojačanja iz Sombora (Milan Nikšić, Stefan Žužić i Vladimir Švantko), kao i pojačanje iz SAD, Vilijam Braun koji je prošle sezone igrao za Legionare iz Sremske Mitrovice.

„Nadamo se da će Vilijamov boravak u Kikindi značiti i njemu i nama i da ćemo jedni od drugih naučiti što više. Za našeg sledećeg protivnika se pripremamo od kad smo saznali raspored. Sa Pastuvima smo odigrali više utakmica i dobro se poznajemo i nadamo se fer i interesantnoj utakmici sa puno lepih poteza sa obe strane“, dodao je Fekete.

Utakmica između Pastuva i Mamuta igra se 14. aprila od 15 časova na Gradskom stadionu u Požarevcu.

Kikinda Mammoths

Sastav ekipe:
Kapiteni:
Robert Renji #6
Branislav Fekete #11
Luka Terzin #12
Stanislav Almaši #28
Branko Svirčev #73
Igrači:
Mario Biro #1
Miloš Svirčev #5
Predrag Tatomir #7
Aleksandar Stokić #9
Stefan Nema #10
Ognjen Terzin #13
Dejan Zarić #14
Ivan Radak #15
Matej Suvajdžić #16
Srđan Sivčev #20
Milan Kalember #21
Laza Knežević #23
William Brown #24
Dejan Rakić #25
Stefan Žužić #31
Nemanja Milosavljev #32
Sabolč Gomboš #33
Siniša Lončina #36
Nemanja Krasić #50
Ognjen Todorović #52
Dragomir Groza #58
Strahinja Mršić #59
Dragan Đomparin #62
Nikola Nedin #63
Stefan Katai #66
Nebojša Sladojević #69
Ivan Petkov #72
Vladimir Švantko #74
Sava Seleši #85
Milan Nikšić #88
Kristian Palfi #98
Aleksandar Simulov #99