Druga liga Srbije: Pregled 3. kola

2319

Dva meča 3. kola Druge lige Srbije okončana su danas ubedljivim pobedama domaćih timova – „Pastuva” iz Požarevca i „Lavova” iz Vršca. „Mamuti” iz Kikinde u ovom kolu su slobodni, a odloženi meč između „Pirata” iz Zemuna i somborskih „Celtisa” odigraće se sledećeg vikenda (23/24. aprila).

U narednom kolu ekipa iz Jagodine će se odmarati, dok će derbi čela tabele biti odigran u Somboru, između za sada neporaženih ekipa „Celtis” i „Pastuva”. „Lavovi“ će imati težak zadatak u gostima protiv ekipa „Mammoths” iz Kikinde, dok će Čačani novu priliku za popravni imati na svom terenu protiv zemunskih „Pirata”.

Četvrto kolo na programu je tek za vikend 14/15. maja, pa će sve ekipe imati dovoljno vremena da konsoliduju svoje redove za nastavak prvenstva.

1Pastuvi – Black Hornets 28 : 7

Važan korak u trci za plasman u Prvu ligu ostvarili su „Pastuvi” i to na svom terenu, pobedivši do ovog kola neporaženu ekipu „Black Hornets” iz Jagodine rezultatom 28 : 7.

Obe ekipe današnji duel dočekale su oslabljene za nekolicinu važnih igrača u svojim timovima, a prevagu u ovom meču, čini se, odnelo je iskustvo požarevačke ekipe.

– Teška i tvrda utakmica, ali i zaslužena pobeda naše ekipe. I Jagodina i mi smo imali problema sa izostancima igrača, što se i pokazalo na terenu. Na kraju je presudilo veće iskustvo naših igrača i zasluženo smo pobedili. Sve čestitke ekipi Jagodine na fer utakmici – prvi su utisci glavnog trenera pobedničke ekipe Nebojše Kartalije.

S druge strane, kvoterbek ekipe „Black Hornets” Đorđe Paunović ocenjuje prelomnim pad svoje ekipe u poslednjoj četvrtini meča, uzrokovan umorom i ’kratkom klupom’.

– Nakon dve pobede doživeli smo poraz iz koga ćemo mnogo naučiti. Protivnik je pravio manje grešaka i bio disciplinovanija ekipa. Greške i nešto kraća klupa su doneli prevagu u poslednjoj četvrtini, kada smo primili dva tačdauna. Čestitke „Pastuvima” na odličnoj utakmici.

Kretanje rezultata:

1/4 – 00 : 00
2/4 – 08 : 00
08 : 00 – trčanje 30 jardi, Darnel Braun; uspešno pretvaranje za 2 trčanjem Miloš Stojmirović
3/4 – 06 : 07
14 : 00 – pas 20 jardi, Darnel Braun za Miloša Stojmirovića; PAT nesupešan
14 : 07 – trčanje 15 jardi, Đorđe Paunović; PAT uspešan Vladimir Nakić
4/4 – 14 : 00
20 : 07 – trčanje 6 jardi, Miloš Stojmirović; PAT neuspešan
26 : 07 – vraćanje intersepcije 30 jardi, Marko Pavlović; PAT neuspešan
28 : 07 – sejfti

2Lavovi – Angel Warriors 43 : 0

U drugom ovonedeljnom meču u okviru Druge lige, vršački „Lavovi” su ubedljivo savladali ekipu „Angel Warriors” iz Čačka rezultatom 43 : 0.

Veliki broj odlazaka igrača pred početak ove sezone, kao i kasno okupljanje ekipe i početak priprema, polako uzimaju danak, pa su Čačani, dojučerašnji prvoligaši, zabeležili još jedan ubedljiv poraz, ovoga puta i bez datih poena.

Vrščani su, s druge strane, nakon dva poraza od „Black Hornetsa” i „Celtisa”, donekle imali imperativ pobede, a da je takve i one unapred dobijene utakmice najteže dobiti, „Lavovi” ovoga puta nisu pokazali. Bili su Vrščani podjednako dobri u svim segmentima igre, i podjednako efikasni. Sa po tri tačdauna napada, dva odbrane i jednog specijalnog tima, ubeležili su svoju prvu ovosezonsku pobedu.

– Tokom celog meča kontrolisali smo igru i nismo dozvolili ekipi iz Čačka da se razigra. Čestitao bih ekipi „Angel Warriorsa” na izuzetnoj borbenosti i zalaganju. Veoma sam zadovoljan disciplinovanom igrom svoje ekipe i iskoristićemo naredni period za pripremu teške utakmice koja nas očekuje protiv ekipe „Mammoths” iz Kikinde u narednom kolu – izjavio je trener „Lavova” Željko Jovanov.

Kretanje rezultata:

1/4 – 06 : 00
06 : 00 – trčanje 3 jarde, Milan Vučićević; neuspešno pretvaranje za 2
2/4 – 14 : 00
12 : 00 – vraćanje intersepcije 15 jardi, Raul Silađi; neuspešno pretvaranje za 2
20 : 00 – trčanje 15 jardi Nemanja Erečković; pretvaranje za 2 pasom Milana Vučićević za Ivana Trninića
3/4 – 08 : 00
28 : 00 – pas 2 jarde Milan Vučićević za Milana Nikolića; pretvaranje za 2 trčanjem Nemanje Erečkovića
4/4 – 15 : 00
36 : 00 – vraćanje izblokiranog panta Aleksandar Tadić; pretvaranje za 2 trčanjem Igora Velimirovića
43 : 00 – vraćanje intersepcije 50 jardi Marko Karabaić; PAT uspešan Nikola Stanković