Petorica Čačana i Amerikanac pojačali „Divlje veprove”

1249

Ne pamte Kragujevčani sezonu bez seniorskog finala, a kako im se takva upravo i dogodila prethodne sezone, pripreme za predstojeću su u punom jeku. I dok su oči javnosti u ovom periodu uglavnom uprte u transfere inostranih igrača i trenera, iz Kragujevca je stigla vest o domaćim pojačanjima.

I to kakvim! Petorica bivših „Anđeoskih ratnika”, proverenih juniorskih i seniorskih reprezentativaca, osvajača juniorskih prvenstava i nosilaca igre čačanske ekipe u prethodnim sezonama, postali su igrači „Wild Boarsa”.

Mirko Slavković (FB/DL), Gavrilo Maksimović (LB), Dušan Ilić (S/QB), Milan Dašić (DB) i Jovan Pavlović (WR), odlučili su da naprave pomak u svojim karijerama i opredelili su se za prelazak u „Wild Boarse”. Sva petorica ističu nadanja da su načinili pravi potez i da će kroz nastupe u „Veprovima” i na prvoligaškoj sceni napredovati u igračkom smislu. Smatraju da je Kragujevac pravo mesto za njih, ekipa koja uvek gaji šampionske ambicije i ekipa u kojoj se oduvek dobro radilo sa igračima. Željni znanja i sticanja iskustava kroz rad sa novim saigračima i trenerima, naglašavaju i želju da se bore za sam vrh – za titulu.

Zadovoljstvo realizovanim transferima, iskazao je i predsednik kluba Nemanja Čalija:

Drago mi je što su se odlučili da dođu u naš klub. Siguran sam da će nam dosta pomoći u najvišim ciljevima, a takođe sam siguran da će i oni dosta napredovati pored naših trenera. Nadam se da ćemo proširiti saradnju sa Čačkom jer se kroz više primera pokazalo da je Čačak rasadnik talentovanih igrača.

Gabrijel Čembers prvo inostrano pojačanje

U međuvremenu u „Wild Boarse” je stiglo i prvo inostrano pojačanje. Reč je o Amerikancu Gabrijelu Čembersu (eng. Gabriel Chambers), dvadesetčetvorogodišnjem hvataču i defanzivnom beku koji već ima iskustva igranja u Evropi. Naime, prvi deo prethodne godine proveo je u Poljskoj igrajući za „Seahawkse” iz Sopota sa kojima je igrao i finale prvenstva. Proglašen je za najboljeg riturnera lige, a postigao je i 16 tačdaunova.

Gabrijel_Cembers

Drugi deo sezone proveo je na Filipinima igrajući za „Wolvese” iz Manile s kojima je osvojio šampionat i poneo titulu najkorisnijeg igrača finala sa postignuta dva tačdauna hvatanjem uz defanzivni učinak od čak tri isforsirana fambla.

Uprkos ponudama nekih timova iz profesionalnih liga arena fudbala, ipak se odlučio da nastavi karijeru u Evropi – u „Wild Boarsima” za koje je čuo samo lepe reči.

Nema sumnje da će ovako „osvežen” i pojačan tim iz Kragujevca biti jedan od glavnih pretendenata na titulu.