Vukovi se revanširali Veprovima u drugom ovosezonskom derbiju

345
Vukovi Wild Boars drugi derbi 2024
Foto: Bogdana Marić

U subotu, 18. maja, na Sportskom centru Rakovica, odigran je večiti derbi između Vukova Beograd i Divljih veprova iz Kragujevca. Ovaj put, Vukovi su ubedljivo pobedili aktuelne šampione sa rezultatom 56:14 i revanširali se za poraz na početku ove sezone.

Prvi touchdown za ekipu Vukova postigao je Dimitrije Obradinović, a uspešnu konverziju za jedan poen izveo je kiker Željko Stegnjaja. Ekipa Divljih veprova brzo je uzvratila, kada je Afonso Thomas postigao touchdown. Tokom prve četvrtine obe ekipe su se smenjivale u postizanju poena. Drugi TD za Vukove postigao je Petar Bajalica, dok je drugi tačdaun za Veprove ponovo postigao Afonso Thomas. Dimitrije Obradinović je postigao svoj drugi touchdown i doneo ekipi Vukova prednost od 21:14 na kraju prve četvrtine.

Drugu četvrtinu otvorio je Petar Bajalica touchdown-om. Napad Vukova je briljirao, a odbrana nije zaostajala. Devion Jang je napravio interception, što je preokrenulo tok igre u korist Vukova. Osim njega, INT je upisao i Relja Milivojević, a Ognjen Milisavljević je postigao poene, čime je prvo poluvreme završeno rezultatom 35:14.

Treća četvrtina donela je dominaciju odbrane Vukova. Miloš Tresović je presekao loptu i vratio je za touchdown, a tight end Lazar Ignjatović postigao je još jedan TD, čime su Vukovi nastavili da uvećavaju svoju prednost.

U poslednjoj četvrtini, Vukovi su pokazali snagu svog ofanzivnog tima. Raningbek Aleksandar Bogdanović probio se kroz odbranu Veprova i postigao tačdaun, čime je pečatirao pobedu svog tima. Tokom četvrte četvrtine, ekipa Vukova kontrolisala je igru, fokusirajući se na čuvanje prednosti i izbegavanje grešaka.

Divlji veprovi pokušali su da smanje razliku, ali su se susreli sa čvrstom odbranom Vukova koja im nije dozvolila da postignu dodatne poene. Konačan rezultat utakmice bio je 56:14 u korist Vukova.

Ova utakmica između Vukova i Divljih veprova još jednom je dokazala zašto je večiti derbi jedan od najuzbudljivijih sportskih događaja u Srbiji. Vukovi su pokazali izvanrednu kombinaciju ofanzivne i defanzivne igre, nadmašivši aktuelne šampione u svim segmentima igre. Vukovi su demonstrirali svoju spremnost i odlučnost da se bore za titulu, a trener Bojan Kovačević i igrači mogu biti izuzetno ponosni na svoj nastup.

Sledećeg vikenda, ekipa Vukova će imati zaslužen odmor, što će im omogućiti da se pripreme za predstojeće izazove. Početak juna donosi susret sa ekipom Plavih zmajeva, tim koji takođe nedelju dana ranije dočekuju i Divlji veprovi u sledećem kolu.