Divlji Veprovi ubedljivi protiv Plavih Zmajeva

351
Foto; Dragan Zabunović

U trećem kolu Arena Sport Prve lige Srbije, kragujevački Divlji veprovi pobedili su domaćine Plave zmajeve, u Jajincima, rezultatom 52:13, osamivši se tako na liderskoj poziciji na tabeli, koju su do ovog kola delili upravo sa Beograđanima.

Ritam pobedi Kragujevčana davao je američki trkač Afonso Tomas sa četiri tačdauna, od čega tri trčanjem i jedan hvatanjem, a pored njega, kvoterbek Kori Filds sa end zonom je spajao i Milana Novakovića i Aleksandra Ristića Alfa, dok je šlag na tortu stavio Relja Alkaz, vraćanjem kik-ofa.

Na drugoj strani, poraz je sa dva tačdauna ublažio tajtend Rokvić. Prvo je insotrani kvoterbek Cameron spojio Rokvića sa endzonom. Nakon povrede Camerona u drugom poluvremenu, na poziciju kvoterbeka je stao risiver Simatović koji je bacio pas za tačdaun Rokviću u endzoni.

Wild Boars-i su sada usamljeni na čelu tabele sa obe pobede, dok im za vratom dišu Zmajevi i Vukovi koji imaju po pobedu i poraz.


Druga utakmica trećeg kola između Pastuva i Mamuta je odložena zbog zdravstvenih problema ekipe iz Požarevca. Utakmica iz drugog kola između ekipa Blue dragons i Požarevac Pastuva je registrovana službenim rezultatom 35:0 u korist ekipe Blue dragons.

U narednom kolu Veprovi dočekuju Mamute iz Kikinde, u nedelju, od 15 časova, na terenu SC „Pampas“, u Donjoj Trnavi. A Plavi Zmajevi u gradskom derbiju čekaju vicešampione SBB Vukove u nedelju od 15 časova na terenu FK Heroj u Jajincima.