Veprovi pobedili SBB Vukove u večitom derbiju

359
Wild Boars Vukovi
Foto: SBB Vukovi/Bogdana Marić

Klub američkog fudbala Divlji Veprovi su slavili 21:10 protiv ekipe SBB Vukova iz Beograda u okviru večitog–derbija Arena Sport Prve lige Srbije, koji se odigrao kao deo drugog kola u Sportskom centru Pampas.

Izabranici Predraga Šćekića su pre svega dobrom defanzivom napravili prevagu u ovom meču i upisali pobedu na startu sezone.

SBB Vukovi su bolje otvorili utakmicu. Rano su naterali Veprove da se brane u end zoni nakon što im je izblokiran pant. Napad gostiju osujetio je kornerbek Strahinja Milenić intersepcijom.

U nastavku je import Veprova Alfonso Tomas osvajao teren trčanjem, a posao dovršio kvoterbek Kori Filds za 7:0 na kraju prve četvrtine.

U drugom periodu nije bilo promene rezultata.

Dobre predstave odbrana su se nastavile, a seknuderi Veprova Mihailo Petrovića je intersepciju pretvorio u tačdaun za 14:0.

SBB Vukovi su prve poene upisali u finišu trećeg dela kada je Željko Stegnjaja pogodio fild gol za 14:3.

Pitanje pobednika rešeno je na dodavanje od 12 jardi Fildsa za tajtenda Aleksu Đokića koji je uhvatio loptu za 21:3.

Utešne poene za SBB Vukove postigao je tačdauonom Alen Ružić i tako postavio konačan rezultat 21:10.

Druga utakmica drugog kola Arena Sport Prve lige Srbije između ekipa Blue Dragons Zemun i Pastuva Požarevac je odložena usled zdravstvenih problema koje su zadesile ekipu Pastuva.

U trećem kolu aktuelni šampioni Srbije Wild Boars Kragujevac idu u goste drugoj neporaženoj ekipi u ligi Blue Dragons. Ta utakmica će se odigrati u subotu 30.03. u 13h na terenu FK Heroj u Jajincima. Ekipa Kikinda Mammoths će u nedelju 31.03. ugostiti Požarevac Pastuve od 15h na stadionu FK Žak. Vicešampioni Srbije Vukovi ovog vikenda odmaraju.