Zaostalo 4. kolo PLS: Mamuti prejaki za Stršljenove

895
Sport Klub prva liga Srbije Kikinda Mammoths vs Jagodina Blacks hornets
Foto: Tamara Milošević

U zaostaloj utakmici četvrtog kola Prve lige Srbije Mamuti iz Kikinde ugostili su u nedelju 29. maja na stadionu FK Žak mladu ekipu Black hornets iz Jagodine.

Iako je napad Mamuta bio u nešto izmenjenom sastavu, bez startnog kvoterbeka Branislava Feketea, ipak su uspeli da dođu do nove pobede.

Prve poene na utakmici je upisala ekipa Mamuta i to trčanjem Matije Almašija. U drugoj četvrtini napad Stršljenova je uspeo da nadmudri odbranu Kikinđana i da nađe svoj put do njihove endzone. Kvoterbek Phillips James je kratkim trčanjem uspeo da probije gol liniju endzone Mamuta, a dodatnih dva poena za preuzimanje vođstva je obezbedio risiver Milojković Uroš (6:8). Do poluvremena napad Mamuta se nije predavao i dugačkim trčanjem preko pola terena ruki Robert Terek postiže nove poene, a zahvaljujući uspešnom konverzijom za dva poena Matije Almašija na poluvreme se odlazi sa rezultatom 14:8.

SNIMAK CELE UTAKMICE

Drugo poluvreme proteklo je dosta mirnije. Odbrana Mamuta nije dozvolila Stršljenovima da se približe njihovoj endzoni, dok je napad zabeležio samo još jedan tačdaun i to trčanjem rezervnog kvoterbeka Rajana Malonea. Šut za ekstra poen Vukašina Spasića stavio je tačku na ovaj meč (21:8).

U okviru poslednjeg kola regularnog dela takmičenja Mamuti idu u goste ekipi Blue Dragons Beograd. Meč je zakazan za nedelju 05. juna sa početkom od 17 časova na stadionu FK Heroj u Jajincima.