Tihomir Todorov MVP Sport Klub Prve lige Srbije!

2381
Tihomir Todorov MVP 2021
Foto: Boško Bunuševac

Tihomir Todorov izabran je za MVP Sport Klub Prve lige Srbije! U konkurenciji domaćih igrača koji su se nadmetali za mač Svetog Vida, hvatač Vukova je ubedljivo pobedio ispred saigrača Nikole Simovića i lajnbekera Zmajeva Lazara Bogićevića.

Tihomir Todorov je bio jedan od ključnih igrača u napadu Vukova tokom pohoda ka finalu – Serbian Bowl XVI. Mladi hvatač došao je u beogradsku ekipu pred ovu sezonu iz tima Novi Sad Wild Dogs i postigao je 8 tačdauna. Todorov je zadavao muke protivničkim odbranama najčešće na poziciji X risivera i onemogućavao protivničkim koordinatorima da popunjavaju box protiv odlične igre trčanjem Vukova.

Todorov je karijeru počeo u ekipi Kikinda Mammoths 2012. godine gde je igrao do 2017. godine. Te sezone je prešao ekipu Novi Sad Wild Dogs gde je igrao do prelaska u Vukove ove godine.

„Veliko hvala svima! Želim da iskoristim priliku i pozovem sve ljubitelje fudbala da nas podrže u subotu u borbi za titulu prvaka Prve lige Srbije. Ovo je mnogo lepo priznanje za sav uložen rad i trud u ovoj sezoni, ne samo mene već cele ekipe bez koje se ovo ne bi desilo. Mi se okrećemo utakmici u subotu koja je za nas poslednja prepreka do našeg cilja, a to je šampionska titula”, rekao je Todorov.

Todorov nagradu za MVP lige, mač Svetog Vida, preuzima od raningbeka Plavih zmajeva Ivana Pleve. Reprezentativni trkač je nagradu osvojio 2019. godine posle odlične sezone u kojoj je nosio Zmajeve do polufinala.

Glavni trener Vukova Ivan Nedeljković nema sumnje da je liga izabrala pravog čoveka da ponese nagradu MVP lige: „Znam Tiću dosta dugo, maltene od kada je počeo da se bavi američkim fudbalom i odmah se videlo da se radi o brutalnom talentu. Iako sam uvek želeo da dođe u Vukove, prethodnih godina cenio sam i poštovao njegov lokalpatriotizam tj. to što se uvek borio za svoju ekipu, prvo Kikindu i Novi Sad. Ove sezone se to promenilo, on je iskazao interesovanje da dođe i ambicije su nam se poklopile. Jedino mi je žao što nismo imali priliku da igramo zajedno.

Tihomir je verovatno najbolji hvatač kojeg Srbija ima. Nagrada je apsolutno zaslužena, on je igrač koji igra tako dobro da može da se meri sa importima koji su igrali ranije, koji igraju ove sezone i koji će tek doži u našu zemlju. On nije samo veliki talenat već i veliki radnik, koji ulaže uvek mnogo vremena da bude spreman. Čak i kada nije igrao u ekipama koje su se borile za titulu, uvek je pravio razliku na terenu. Takođe je i timski igrač od kojeh su mlađi mogli mnogo da nauče ove sezone. Tihomir Todorov je pravi reprezent igračkih i pre svega ljudskih kvaliteta i liga je apsolutno pogodila sa ovim izborom”, rekao je Nedeljković.

Za nagradu za MVP glasa se samo za domaće igrače – srpske Oklopnike. Glasa svaki prvoligaš i daje 3, 2 i 1 bod po kategoriji.

Srpska asocijacija američkog fudbala čestita Tihomiru Todorovu na apsolutno zasluženoj nagradi i želi mu da ovakve partije ponovi ovog leta u dresu reprezentacije Srbije protiv reprezentacija Austrije i Danske/Velike Britanije.