Ivan Pleva MVP Sport Klub Prve lige Srbije!

2154
Ivan Pleva MVP SK PLS 2019

Ivan Pleva, RB beogradskih Plavih zmajeva, najbolji je igrač Sport Klub Prve lige Srbije u 2019. godini! U vrlo jakoj konkurenciji Pleva je sa 12 bodova završio kao prvi u glasanju, ispred WR Divljih veprova Stefana Borkovića, QB Wild Dogsa Luke Vujnovića i DL Veprova Milorada Novakovića.

Ivan Pleva je ove sezone bio najbolji igrač Plavih zmajeva. Postigao je 9 TD tokom sezone, a od toga jedan protiv Vukova u polufinalu plejofa. Posle tog TD, krajem prve četvrtine Pleva se povredio i nije se vraćao na teren, što je sigurno olakšalo posao Vukovima u nastavku.

Posebno se RB Zmajeva istakao protiv divizijskog rivala Jagodine Black Hornetsa. U utakmici u Beogradu Pleva je istrčao za čak 242 jarde i 3 TD, u Jagodini je u utakmici u kojoj je viđeno preko 100 poena iz 16 nošenja upisao 113 jardi i 3 TD, a protiv Vukova je u ligaškom delu zabeležio 209 jardi i TD.

Srpska asocijacija američkog fudbala čestita Ivanu Plevi na apsolutno zasluženoj nagradi i želi mu da ovakve partije ponovi na jesen u dresu reprezentacije Srbije protiv reprezentacija Češke i evropskog prvaka Francuske.

Pleva se zahvalio svima u Plavim zmajevima, a pogotovo svojim saigračima: „Hteo bih da se zahvalim svima na dodeli nagrade MVP lige, nisam se nadao tome. Pre svega hteo bih da se zahvalim svim igračima i trenerima kluba, pošto su svi oni doprineli da dobijem ovu nagradu. Na terenu, a i van, bez njih ne bih mogao da ostvarim ovakav rezultat”, rekao je MVP SK PLS Ivan Pleva.

Napomena: za MVP lige u konkurenciji su bili samo domaći igrači, kao i za MVP odbrane i napada. Za strane igrače glasalo se u posebnoj kategoriji.

Pogledajte kako su glasali predstavnici klubova:

Ivan Pleva MVP