Drugo kolo SK PLS: Dve utakmice u Beogradu, derbi u Novom Sadu

1157
Drugo kolo SK PLS

Prošle nedelje počela je dugo očekivana SAAF Sport klub Prva liga Srbije, a već ove subote igra se drugo kolo. U okviru drugog kola dve utakmice igraju se u Beogradu, dok se derbi Vojvodine igra u Novom Sadu.

Prvi na teren izlaze SBB Vukovi Beograd koji na stadionu IMR dočekuju novajliju u ligi, ekipu Pastuva iz Požarevca. Vukovi su odlično počeli sezonu pobedom nad Banat Bullsima rezultatom 28:13, uz odličnu igru Nikole Simovića koji je uhvatio tri pasa za tačdaun. Pastuvi su pružili dobar otpor favorizovanim Divljim veprovima iz Kragujevca kod kuće. Rezultat na Gradskom stadionu u Požarevcu bio je 26:2 u korist Kragujevčana. Meč između Vukova i Pastuva počinje u subotu od 13 časova.

Prvu utakmicu u sezoni igra ekipa Plavih zmajeva iz Beograda. Zmajevi su u prvom kolu bili slobodni, a u subotu od 15 časova dočekaće ekipu Jagodina Black Hornets. Tim iz Beograda dva puta je savladao Jagodinu 2019. godine, dok su se Stršljeni istom merom revanširali prošle godine u okviru „7 na 7“ touch Prve lige Srbije. Jagodinci su u prvom kolu na domaćem terenu izgubili od iskusne ekipe Novi Sad Wild Dogs sa 21:12 uz dobru igru mladog kvoterbeka Dejana Srećkovića koji je postigao dva tačdauna, jedan trčanjem za 80 jardi, a drugi preko Bogdana Pavlovića koji je uhvatio dugačak pas.

Poslednji meč drugog kola igra se u Novom Sadu gde će ekipa Wild Dogs dočekati Banat Bulls. Novosađani su sigurnom igrom u odbrani zaustavili Black Hornets u gostima i sada će protiv jednako iskusnog tima iz Banata juriti najbolji početak sezone u Prvoj ligi. Sa druge strane Bikovi će pokušati da anuliraju poraz od Vukova u prvom kolu i smanje broj grešaka. Kvoterbekovi Mladen Zlatić i Andrej Tasić bacili su po dve presečene lopte i pokušaće da se isprave protiv dobre odbrane Novog Sada. Utakmica počinje u nedelju od 15 časova na stadionu FK Sremac.

U drugom kolu ekipa aktuelnog Serbian Bowl šampiona Wild Boars Kragujevac je slobodna. Treće kolo će se igrati za vikend 8. i 9. maja, sledećeg vikenda igrači će biti slobodni za vreme Uskrsa i uskršnjih praznika.

Drugo kolo Sport klub Prve lige Srbije:

24.04. 13.00 SBB Vukovi Beograd – Pastuvi Požarevac
24.04. 15.00 Plavi zmajevi Beograd – Black Hornets Jagodina
25.04. 15.00 Wild Dogs Novi Sad – Banat Bulls
Wild Boars Kragujevac slobodni

Rezultati 1. kola:

Black Hornets Jagodina 12:21 Wild Dogs Novi Sad
Pastuvi Požarevac 2:26 Wild Boars Kragujevac
Banat Bulls 13:28 SBB Vukovi Beograd
Plavi zmajevi Beograd slobodni