Wild Dogs odneli novu pobedu iz Jagodine

1195
Black Hornets vs Wild Dogs

Wild Dogs odneli su pobedu iz Jagodine protiv veoma mladog tima Black Hornetsa koji pružili dobar otpor. Novosađani su pobedili sa 21:12. Slično kao i u prošlom duelu na ovom terenu 2019. godine, Wild Dogs su bili prilično sigurni i prednost do koje su došli su održali do kraja.

Prvo poluvreme je bilo veoma tvrdo i poeni su postignuti samo jednom prilikom. Raningbek gostiju Filip Turčinović pobegao je odbrani Stršljena i postigao TD trčanjem od 22 jarde. Šut za ekstra poen nije bio uspešan. U drugoj četvrtini nije bilo poena i na odmor se otišlo rezultatom 0:6.

Drugo poluvreme počelo je odlično za Dogse. Jovan Ikić vratio je kikof skroz do end zone Jagodine i uvećao vođstvo gostiju na 12 razlike. Gosti su pokušali za 2 poena, ali i to pretvaranje je bilo neuspešno.

Tek tada mlade nade Jagodine su povezale redove. Jedna akcija je prošla savršeno i QB Dejan Srećković je istrčao 80 jardi do end zone.

U poslednjoj četvrtini jedan dobar napad gosti su krunisali field golom koji je pogodio veteran i lider ekipe Vladimir Vasilić i tako vratio prednost Dogsima od dva poseda lopte. Potom je Novi Sad ponovo došao u posed i stavio utakmicu van domašaja domaćina. Mladi QB Filip Đokić pronašao je Jovana Ikića u end zoni za prednost od 15 poena (6:21).

Do kraja susreta Jagodinci su napravili svoj najbolji drive na meču na kraju kojeg je Srećković pronašao još jednu veliku nadu američkog fudbala u Srbiji, hvatača Bogdana Pavlovića. Pavlović je uhvatio pas za 20 jardi. Posle toga Stršljeni su pokušali pretvaranje za 2 poena, međutim nisu uspeli da utakmicu svedu na jedan posed razlike i da se nadaju čudu u poslednjim sekundama utakmice.

Novi Sad je odneo pobedu rezultatom 12:21.

Jedan od lidera odbrane gostiju, defanzivni linijaš Uroš Josipović, veoma je optimističan pred nastavak sezone: „Momci iz Jagodine su pružili dobar otpor i igru, želja za pobedom i trud im je bio na maksimalnom nivou do samog kraja utakmice. Bila je zaista fair play utakmica, bez prljavih udaraca. Vremena za pauzu nema, već u nedelju dočekujemo Bulse. Treniramo jako i spremni smo da krenemo po novu pobedu”, rekao je Josipović.

Glavni trener i QB Jagodine Dejan Srećković istakao je razloge poraza svoje ekipe: „Utakmicu smo počeli u malo promenjenom sastavu zbog povreda i obaveza pojedinih startera. Kada je reč o odbrani, ona je odradila dosta dobar posao. Napadu je trebalo jedno celo poluvreme da proradi, što je ujedno dovelo do velikog umora odbrane koja je provela većinu vremena na terenu. Tek je počela sezona i biće vremena da pokažemo sta sve možemo. Dosta igrača je odigralo svoju prvu seniorsku utakmicu, a dosta njih i svoju prvu tekl utakmicu. Kada se sve sabere i oduzme, nije loša partija obzirom na okolnosti i prosek godina u našem timu. Nakon analize utakmice, ispravljamo greške i okrećemo se već narednom izazovu. Protivniku čestitke na pobedi i želim im puno sreće u nastavku takmičenja”, izjavio je Srećković.

U narednom kolu Jagodina gostuje u Beogradu protiv Plavih zmajeva u subotu 24. aprila od 15 časova, dok će Novi Sad dočekati Banat Bulls na svom terenu.

Jagodina Black Hornets 12:21 Wild Dogs Novi Sad
Teren FK Trnava, nedelja 18. april, 14.00

1/4 – 0 : 6
0:6 Filip Turčinović trčanje 22 jarde, PAT neuspešan
2/4 – 0 : 0
3/4 – 6 : 6
0:12 Jovan Ikić kickoff return, TPC neuspešan
6:12 Dejan Srećković trčanje 80 jardi, PAT neuspešan
4/4 – 6 : 9
6:15 Field goal Vladimir Vasilić, 10 jardi
6:21 Filip Đokić pas za Jovana Ikića, PAT neuspešan
12:21 Srećković za Bogdana Pavlovića 20 jardi, TPC neuspešan