SBB Vukovi Beograd sezonu otvorili pobedom protiv Banata

1461
Banat vs Vukovi
Foto: @secerna_vodica

U utakmici prvog kola između ekipa Banat Bulls i SBB Vukovi Beograd na terenu ragbi kluba Borac Starčevo, gostujući tim iz Beograda savladao je domaćina rezultatom 28:13. Glavni akter utakmice bio je hvatač Beograđana Nikola Simović koji je uhvatio čak tri pasa za tačdaun, od čega su dva bila izuzetno atraktivna posle pasova kvoterbeka Džonatana Brentlija u double coverage.

Još kraj za Banat mogao se naslutiti već posle kikofa kada je Vujanov izbacio loptu u aut i omogućio Vukovima da krenu sa 40 jardi. Vukovi su se trčanjima Brentlija, Gongbeja i Mlađena, kao i hvatanje Todorova približili end zoni, a Simović je potom sjajnim hvatanjem postigao prve poene za Vukove u ovoj sezoni. Stegnjaja je bio siguran za ekstra poen (0:7).

Tim Banata svoj prvi napad završio je pantom. Čopor je ponovo krenuo, osvojio jedan deo terena, međutim jedan loš pas kvoterbeka Brentlija presekao je mladi Luka Brković i stavio Bikove u dobru poziciju. Potom su Banaćani dobro krenuli, lance su pomerali raningbek Kigan Lorens i hvatač Zoran Todorović. Šansu za izjednačenje propustili su posle zamalo nekompletnog pasa Mladena Zlatića za Milana Nikolića. Tu propuštenu šansu kaznio je Stefan Borković koji je presekao pas Zlatića ka Todoroviću.

SBB Vukovi Beograd su svoju priliku iskoristili. Brentli je dva puta pobegao i uzeo jarde, loptu su hvatali Simović i Miloš Kolibar. Drajv je usporio Milovan Amović dobrim sekom. Međutim, onda je import Kigan Lorens napravio grešku i obezbedio novih 4 pokušaja Vukovima udarcem u kacigu Tihomira Todorova. Brentli je ponoša pronašao Simovića u desnom uglu edn zone i povećao prednost na 0:14.

Ipak, Bulsi su do poluvremena uspeli da smanje razliku i učine početak drugog poluvremena zanimljivijim. Preko trčanja i hvatanje braće Lorens, hvatanja Marija Lugonje i jednim pas interfirens prekršajem Bućana nad Nikolićem, Banat je ušao u crvenu zonu. Drive je krunisao Bratislav Bošnjak posle lepog pasa Zlatića, a Vujanov je pogodio za 7:14.

Na početku drugog poluvremena mesto QB Banata preuzela je još jedna legenda američkog fudbala u Srbiji Andrej Tasić. Tasić je pokrenuo napad Bikova koji je završen drugom presečenom loptom Stefana Borkovića. Vukovi su ponovo kaznili domaćina kroz vazduh, Brentli je pronašao Todorova na fade ruti i pojačanje iz Novog Sada postiglo je prvi TD u dresu Vukova (7:21).

Usledio je po punt sa obe strane, a Tasić je dobio novu priliku. Nešto duži napad ovog puta krenuo je dobro, ali se završio na isti način. Ovog puta pas je presekao Petar Derikonjić. Drugi put na ovom meču tim iz Beograda je kaznio izgubljenu loptu Banata i Simović je postigao svoj treći TD (7:28).

Na teren se vratio Zlatić i odmah dugim pasom pronašao Vanju Lugonju. Braća Lorens uvela su Banat na korak od end zone. Ipak, dobar pritisak na Zlatiću naterao ga je da ode u levu stranu i pošalje neugodan pas. Tu loptu presekao je Miloš Katić, još jedno reprezentativno pojačanje Vukova.

Vukovi su odradili duži napad, oduzeli dosta vremena i došli u situaciju za šut za 3 poena. Međutim, pokušali su trik akciju preko Obradinovića koja nije uspela. Banat je brzim napadom pokušao da smanji razliku i uspeli su preko Džejkoba Lorensa koji je uhvatio pas Zlatića. Vujanov nije realizovao XP i utakmica se završila rezultatom 13:28.

Glavni trener Banata Bojan Kovačević nije bio razočaran posle utakmice: „Prva utakmica u sezonu je uglavnom veoma tvrda i sa dosta preokreta. Nažalost nismo došli do pobede, iako smo to strastveno želeli i na tome radili. Pružili smo izuzetan otpor i nismo odustali, igrali smo do samom kraja što dokazuje i to da smo postizali poene na kraju poluvremena i na kraju utakmice. Vukovi su pokazali sjajnu partiju i da su izuzetno organizovani i disciplinovani. Imaju mlade igrače sa visokom energijom i ovom prilikom im čestitam na odrađenom posli. Mi imamo na čemu da radimo, pre svega na mentalnim padovima tokom utakmice. Siguran sam da su momci motivisani da pokažu da ovo nije naš maksimum”, rekao je Kovačević.

Najbolji igrač utakmice, hvatač Vukova Nikola Simović: „Imamo jako mlad tim. Sve što smo radili do sad se isplatilo, ali imamo još dosta da radimo. Odbrana je takođe odigrala veoma dobro, što se vidi i po rezultatu”, izjavio je Simović.

Sledeće nedelje, SBB Vukovi Beograd u drugom kolu dočekuju Požarevac Pastuve, dok tim Banat Bulls gostuje u Novom Sadu protiv tima Wild Dogs.