Sudar Minšu Manije i Ficmedžika večeras na Floridi

761
Sudar Minšu Manije i Ficmedžika večeras na Floridi

Večeras, u noći između četvrtka i petka tj. standardnom Thursday Night Football terminu od 2.20 časova, snage će odmeriti dve ekipe sa Floride – Džegsi će u Džeksonvilu dočekati tim Majami Dolfinsa.

Domaći tim je jedno od najprijatnijih iznenađenja u prva dva kola. Tim kojem se predviđala teška sezona i koji je smatran za vodećeg kandidata za prvog pika na draftu sledeće godine, ima skor 1-1, ali opšti utisak je još bolji. Prvo su savladali pojačan i favorizovan tim Indijanapolisa koji je protiv Minesote pokazao svoju snagu i talenat, a potom su sa finalistom konferencije i još jednim divizijskim rivalom odigrali meč na jedan posed gde je na kraju ipak slavio favorit, ekipa Tenesija sa 33:30 posle još jednog pobedonosnog fild gola Stivena Gostkovskog.

Ipak, pod vođstvom QB Gardnera Minšua koji je u svojoj drugoj sezoni (7-7 skor kao starter), Džeksonvil je prevazišao očekivanja, a mladi kvoterbek igra izvanredno i kompletirao je tri tri četvrtine svojih dodavanja (75,4%) uz 6 pasova za TD i 2 presečene lopte. Minšu je takođe okružen mladim skil igračima: sa hvatačem Di-Džej Čarkom već u prvoj sezoni je napravio dobru konekciju, a polako se profilišu nedraftovani rookie RB Džejms Robinson i pik druge runde WR Laviska Šenolt.

I sa druge strane lopte, deluje da je menadžment kluba pogodio sa pikovima prve runde – kornerbek Si-Džej Henderson na debiju je zabeležio prvi presečen pas u profesionalnoj karijeri, a end Kejlavon Čejson je u prošlom meču zabeležio prvi sek. Tako su njih dvojica pokazali da se, uz prošlogodišnjeg prvog pika Džoša Alena, oko njih može graditi odbrana.

U goste dolazi ekipa Majamija koja verovatno polako počinje da razmišlja o uvođenju u igru svog najvišeg pika Tue Tagovailoe. Rajan Ficpatrik statistički je odigrao odličan meč protiv dobre odbrane Bafalo Bilsa, posle slabog izdanja i tri presečene lopte protiv Nju Inglanda. Međutim, krajem treće četvrtine u ključnom momentu Ficpatrik iz 3 pokušaja nije uspeo da tim sa dve jarde udaljenosti uvede u end zonu i Majami je ostao bez poena. Iako su posle sledećeg napada došli do prednosti, Džoš Alen je imao više nego dovoljno vremena i do kraja utakmice je sa dva tačdauna prelomio meč u korist Bilsa. Može se reći i da je pojačana odbrana glavnog trenera Brajana Floresa zakazala u tim momentima i dozvoljavala veliki broj jardi hvatanjima novajlije Stefona Digsa, Džona Brauna i Kola Bizlija. Brzo rešenje mladi trener bi mogao da potraži u 5. piku na draftu i senzaciji sa Havaja Tui Tagovailoi, mada deluje da je tim Majamija i dalje zabrinut zbog zdravlja mladog QB i da će ipak odložiti tu odluku, s obzirom da su Dolfinsi imali samo 3 dana da se spreme za duel sa Džeksonvilom. To automatski znači da će imati 10 dana do sledećeg meča, tako da bi večeras mogla da bude poslednja šansa za veterana, popularnog Ficmedžika, da ubedi Floresa da on treba da bude startni QB slavne franšize do kraja sezone.

Večeras, domaćin će biti favorit i pobedim bi obezbedio veliko zadovoljstvo do naredne utakmice. Ukoliko Majami izgubi, mogli bismo da vidimo velike promene.

Na ovom linku, osim na pobednike pojedinačnih mečeva, možete da predvideti osvajače divizija i konferencija u predstojećoj sezoni, trenera godine, individualnu statistiku igrača (bačene jarde i TD, istrčane jarde i TD, uhvaćene jarde i TD), MVP lige, MVP napada, MVP odbrane i najbolje rookie igrače odbrane i napada. Potom, tu je over/under na broj pobeda ekipa, ko će stići, a ko neće do plejofa i finala, najboljeg comeback igrača godine, finaliste i naravno, pobednika Superbowla LV.