Druga nedelja NFL 2020 – Da li će favoriti nastaviti sa pobedama?

734
NFL 2020 Las Vegas

Prvo kolo NFL 2020 sezone potpuno je ispunilo očekivanja. Nije manjkalo fantastičnih utakmica, vrhunskih hvatanja i prodora i najvažnije od svega velikih iznenađenja. Ipak, pojedini timovi za koje se smatra da su ovogodišnji favoriti da dođu do Superbowla bili su ubedljivi u prvom kolu.

Sezona je počela ubedljivim nastupom aktuelnih šampiona, Kanzas Siti Čifsa, koji su savladali izmenjenu ekipu Teksansa. Sada šampioni idu u goste divizijskom rivalu Los Anđeles Čardžersima koji su savladali Bengalse i Džo Buroua na njegovom ligaškom debiju. Tim Entoni Lina imao je probleme da postigne poene protiv neiskusne i slabe odbrane Sinsinatija, a njihova ofanzivna linija mogla bi da ima još više problema protiv različitih postavki i bliceva defanzivnog koordinatora Čifsa Stiva Spanjuola. Očekuje se da Patrik Mahoms nastavi pohod ka odbrani titule.

Hjuston popravni ima protiv jedne od najboljih ekipa u ligi Baltimor Rejvensa. Tim iz Merilenda razbio je Klivlend i sada ide u goste četi koju je samostalno izgradio trener Bil O’Brajen. Ofanzivna linija Hjustona izgledala je veoma slabo protiv Čifsa, a sada dolaze Kaleis Kembel, Met Džudon i mladi Patrik Kvin i dobra rotacija koju čine Bauzer, Volf, Vilijams, Ferguson i MekFi iza kojeg je i odličan sekonderi: Piters, Hamfri, Jang, Smit i Klark. Dešon Votson ne samo da ima probleme ispred sebe, već i hvatački korpus izgleda očekivano slabije posle trejda Deandre Hopkinsa. Zato će morati da se uzda u igrača kojeg su direktno dobili u zamenu za vrsnog hvatača – RB Dejvida Džonsona. Džonson je imao dobar meč protiv Čifsa iako su Teksansi rano morali da odustanu od igre trčanjem zbog velikog zaostatka.


U drugoj konferenciji, Grin Bej je dobro počeo sezonu postigavši 43 poena protiv mladog sekonderija Minesote. Sada dočekuju još jednog divizijskog rivala Detroit Lajonse, koji su svojstveno prokockali vođstvo od 17 poena i to protiv Miča Trubiskog. Hvatači Valdes-Skentling i Lazard su odlični dopunjavali Devante Adamsa što može da raduje Erona Rodžersa. Za ekipu Detroita ponovo neće igrari prvi risiver Keni Goladej koji vuče povredu zadnje lože. Veterani Marvin Džons i Deni Amendola moraće da podignu nivo igre i pomognu oporavljenom Metu Stafordu i Edrijenu Pitersonu koji je u debiju za Detroit istrčao za 93 jarde i uhvatio 3 pasa za 21 jard. Svakako, bilo bi veliko iznenađenje da Detroit zaabeleži pobedu u Viskonsinu.

Nju Orleans je pobedio Tompa Bej na otvaranju sezone. Ponovo će tim iz Luizijane biti među favoritima. Poslednje dve godine dva puta zaredom su u plejofu ispali posle produžetaka. Sejntsi će u noći između ponedeljka i utorka biti prvi tim koji će gostovati u Las Vegasu. Tim Rejdersa pobedio je Karolinu čija odbrana je u renoviranju posle penzionisanja Luka Kiklija i odlazaka Dejvisa, Edisona, Bredberija, Mekoja, Batlera, Irvina i Rida. Kar je vodio tim koji je postigao 35 poena, a dominirao je mladi RB Džoš Džejkobs. Tim Džona Grudena probaće da iznenadi ekipu Šona Pejtona u prvoj utakmici na Alidžiant stadionu.

Jedini finalista konferencije prošle sezone koji nije pobedio je NFC šampion San Francisko. Najnersi su dopustili mladom timu Arizone da se vrati posle 10:0 i nisu imali odgovor za Deandre Hopkinsa. Danas ne bi trebalo da imaju problem protiv Njujork Džetsa koji nemaju igrača tog kalibra, štaviše njihova risiverska grupa je među slabijim u ligi, a Darnold neće imati ni pomoć Leviona Bela koji neće igrati barem 3 kola zbog povrede zadnje lože. Džimi Garopolo mora da podigne nivo igre, inače će mu NFL 2020 sezona biti poslednja u Kaliforniji.

Na ovom linku, osim na pobednike pojedinačnih mečeva, možete da predvideti osvajače divizija i konferencija u predstojećoj sezoni, trenera godine, individualnu statistiku igrača (bačene jarde i TD, istrčane jarde i TD, uhvaćene jarde i TD), MVP lige, MVP napada, MVP odbrane i najbolje rookie igrače odbrane i napada. Potom, tu je over/under na broj pobeda ekipa, ko će stići, a ko neće do plejofa i finala, najboljeg NFL 2020 comeback igrača godine, finaliste i naravno, pobednika Superbowla LV.