Juniorska liga Srbije 2019 – Pirate Dragons protiv Veprova u Zemunu

1120
Juniorska liga Srbije 2019
Foto: Milos Rafailović Raf

Juniorska liga Srbije 2019 nastavlja se ovog vikenda, a kolo započinje utakmicom u Zemunu. Ekipa Pirate Dragons dočekaće tim Kragujevac Wild Boars u okviru 3. kola Grupe Jug. Meč se igra u subotu 12. oktobra od 15 časova na terenu OŠ Sutjeska u Zemunu.

Ove dve ekipe već su se sastale u Kragujevcu pre tri nedelje, a tada su Veprovi ubedljivo slavili. Nakon toga Kragujevčani su slavili i u Jagodini, tako da se trenutno nalaze na prvom mestu svoje grupe. Jedan od iskusnijih igrača svoje ekipe, hvatač Veprova Toma Todorović, očekuje da njegovi saigrači nastave sa dobrim igrama: „Nakon duže pauze vraćamo se na teren i očekujemo dobru i fair play igru momaka iz Zemuna. Mi smo u međuvremenu nastavili istim tempom i intenzitetom na treninzima, popravili greške sa prošlih utakmica i siguran sam da su moji treneri i saigrači spremi za narednu utakmicu”, rekao je WR Todorović.

Divlji veprovi su u prva dva kola postigli 83 poena, a dozvolili su samo 16, tako da u ovaj meč ulaze kao izraziti favoriti, a tome doprinosi i činjenica da imaju širi roster.

Sastav juniora Kragujevac Wild Boars: Miloš Petrović, Toma Todorović, Mihajlo Prodanović, Stefan Milojević, Luka Živadinović, Jovan Stojković, Dimitrije Stojanović, Vuk Lazović, Vanja Petrović, Milan Krstić, Lazar Bubanja, Đorđe Gačić, Dayne Hepner, Sreten Stojanović, Nemanja Pendić, Radomir Nešić, Petar Nešić, Andreja Smoljanović, Dušan Ilić, Strahinja Milenić, Aleksa Mičić, Nikola Jović, Veljko Stojanović, Veljko Šamanović, Uroš Šamanović, Miloš Kojović, Vujadin Jelača, Petar Anđelković, Vidak Bulatović.
Glavni trener ekipe Wild Boars je reprezentativac Srbije i deo stručnog štaba nacionalnog tima Predrag Šćekić.

Zemunci u ovoj utakmici ne traže samo prvu pobedu, već i prve poene. Ekipa nije došla do end zone protivnika ove sezone. Trener Zemun Pirate Dragons Srđan Aleksandrović nada se da će se to promeniti u ovom kolu: „Imamo dosta problema sa povredama i opravdanim izostancima druge prirode što nas onemogućava da odradimo trening na način koji bismo želeli. Međutim, svaka utakmica je nagrada za momke koji se iz nedelje u nedelju trude da što više napreduju, a takođe je i šansa da se izmere protiv momaka koji su u ovom trenutku spremniji i fizički i taktički”, rekao je Aleksandrović.

Sastav juniora Zemun Pirate Dragons: Branislav Jovičić, Denis Hetemi, Milan Ilić, Marko Đurić, Bojan Holik, Dušan Cvjetičanin, Bogdan Ilić, Nemanja Žerađanin, Uroš Žerađanin, Nikola Lekić, Uroš Jevtić, Nemanja Stojanović, Uroš Pap, Stefan Balaban, Mihajlo Radosavljević. Glavni trener ekipe je reprezentativac Srbije Srđan Aleksandrović.

Juniorska liga Srbije podeljena je na Grupu Sever i Grupu Jug. Na Jugu osim ove dve ekipe igra Jagodina Black Hornets koja je u ovom kolu slobodna, dok nas na Severu očekuju utakmice Kikinda MammothsBanat Bulls i SBB Vukovi BeogradMeridian Inđija Indians. Obe utakmice igraju se u nedelju.