Wild Boars ubedljivi u prvom kolu – Juniorska liga Srbije 2019

942
Wild Boars vs Pirates Dragons
Foto: Wild Boars Kragujevac Facebook Page

Na otvaranju Juniorske lige Srbije 2019 ekipa Wild Boars Kragujevac bila je ubedljiva na domaćem terenu protiv ekipe Zemun Pirate Dragons. Veprovi su dominirali tokom cele utakmice i pobedili sa 62:0.

Brojnija i svakako iskusnija domaća ekipa nije dozvolila iznenađenje. Već na samom startu prvotimci Miloš Petrović i Toma Todorović stvorili su prednost koja se do kraja samo povećavala. Ekipu je odlično predvodio Stefan Milojević sa jednim bačenim i jednim istrčanim TD. Rezultat posle prve četvrtine bio je 20:0.

Gosti nisu mogli da nađu rešenje za napadački sistem Veprova sa dva QB-a Petrovićem i Milojevićem. U drugoj deonici, Veprovi su postigli tri TD trčanjem, posle drugog tačdauna Todorovića u poentere su se upisali Veljko i Dimitrije Stojanović. Pirate Dragonsi u nastavku su imali još teži posao posle isključenja Bojana Holika. Veprovi su to iskoristili i otišli na odmor sa rezultatom 40:0.

U drugom poluvremenu viđena su dva lepa dodavanja Milojevića za Petrovića koji su rezultirali dugačkim TD hvatanjima, kao i trčanje RB Alekse Mičića za 20 jardi i TD. Konačan rezultat 62:0 postavio je Strahinja Milenić svojim drugim pretvaranjem za dva poena.

Prvi put kao kapiten Toma Todorović je predvodio svoju ekipu. On objašnjava kako je došlo do ubedljive pobede: „Uticalo je više stvari. Trud na treninzima, ozbiljnost trenera i igrača i fokus tokom utakmice. Videćemo sta nas očekuje kasnije, ali nastavljamo jako kao i uvek uz pozitivan mindset. Verujem u naše trenere i u moje saigrače”, izjavio je Todorović.

Glavni trener ekipe Pirate Dragons Srđan Aleksandrović bio je veoma kratak i jasan posle poraza svog tima: „Ekipa Kragujevca je uigranija, brojnija, taktički spremnija, a nama ostaje da dolazimo na trening i učimo”, rekao je Aleksandrović.

Wild Boars Kragujevac 62 : 0 Zemun Pirate Dragons
Pomoćni teren Čika Dača stadiona, 15.9.2019. 15.00
1. kolo Juniorske lige Srbije

1/4 – 20 : 0
7:0 Stefan Milojević pas za Miloša Petrovića 65 jardi, PAT Petrović
14:0 Toma Todorović trčanje 20 jardi, PAT Petrović
20:0 Stefan Milojević trčanje 5 jardi, PAT neuspešan
2/4 – 20 : 0
27:0 Toma Todorović trčanje 25 jardi, PAT Petrović
33:0 Veljko Stojanovic trčanje 70 jardi, TPC neuspešan
40:0 Dimitrije Stojanović trčanje 5 jardi, PAT neuspešan
3/4 – 14 : 0
46:0 Stefan Milojević za Miloša Petrovića 38 jardi, TPC neuspešan
54:0 Stefan Milojević za Miloša Petrovića 37 jardi, TPC Strahinja Milenić
4/4 – 8 : 0
62:0 Aleksa Mičić trčanje 20 jardi, TPC Strahinja Milenić