JLS 2019: Veprovi savladali šampione u Jagodini

1209
JLS 2019

Wild Boars zabeležili su drugu pobedu u drugom kolu Juniorske lige Srbije (JLS 2019) i to protiv aktuelnih šampiona Jagodina Black Hornets. U veoma tvrdoj i neizvesnoj utakmici gosti iz Kragujevca odneli su pobedu – 16:21.

Veprovi su odlično počeli utakmicu. Jednu screen akciju Toma Todorović pretvorio je u TD od 80 jardi. Međutim, da će biti znatno teže gostima da ostvare pobedu nego prošle nedelje pokazali su Stršljeni već u sledećoj akciji kada su odličnom reakcijom specijalnog tima izblokirali PAT (0:6).

I pored dugačkog TD koji su dozvolili odbrana Hornetsa se stabilizovala i pokupila fumble u sledećem napadu Veprova, međutim napad nije mogao da poentira. Konačno je to učinio Vanja Radivojević posle pasa Filipa Đokića, a isti tandem je pretvaranjem za dva poena doneo prvo i jedino vođstvo Jagodini (8:6).

Ipak, jedan od najboljih igrača lige pred poluvreme vratio je prednost Boarsima. QB Stefan Milojević je pronašao Miloša Petrovića za 60 jardi, a posle toga Milojević je realizovao TPC i postavio rezultat 8:14 s kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu prvu loptu su imali domaćini, ali njihov napad je završen presečenom loptom. Veprovi su to iskoristili i preko Dimitrija Stojanovića je QB Stefan Milojević zabeležio treći pas za TD na ovom meču (8:21). U sledećem napadu Jagodine Đokić je posle nesporazuma bacio drugi INT.

Ali šampioni se nisu predali. Posle pet minuta u poslednjoj četvrtini smanjili su zaostatak. Stefan Mihajlović je postigao TD trčanjem, a Đokić ga je uposlio pasom za TPC i rezultat je u tom momentu 16:21.

Wild Boars su organizovali dugačak napad i došli na korak od end zone. Tada je Nikola Kostić odlično reagovao i pokupio fumble. Ipak, ponovo je dobro reagovala odbrana Veprova i isforsirala treći INT, posle čega je utakmica završena.

Predrag Šćekić, iskusni LB Veprova, ali rookie HC, počeo je svoju trenersku karijeru sa dve pobede: „Očekivali smo fizički zahtevnu i do samog kraja neizvesnu utakmicu, tako je i bilo. Sreli smo se sa iskusnijim timom, verovatno i fizički nadmoćnijim. Većina igrača Black Hornetsa ima seniorsko iskustvo, i to se u nekim trenucima jasno videlo. Sezona je tek počela, uvideli smo šta treba da popravimo, dosta posla je pred nama. Ponosan sam na svoje igrače jer su pokazali karakter i što su našli način da dođemo do pobede. Ne bih nikoga posebno isticao, pobedio je tim”, kaže popularni Šćele.

Predsednik Jagodine Miloš Stanojlović čestitao je na pobedi gostima iz Kragujevca: „Mislim da je dosta značila Veprovima utakmica koju su odigrali u prvom kolu JLS, pre svega zbog uigravanja. Bili su sigurniji i manje gresili, oni su zabeležili dva fumbla, a naš tim tri presečene lopte što je bila ta razlika na kraju”, rekao je Stanojlović.

Jagodina Black Hornets 16 : 21 Wild Boars Kragujevac
Juniorska liga Srbije (JLS 2019), 22.9.2019 16.00, teren FK Morava Ribare

1/4 – 0 : 6
0:6 Stefan Milojević pas za Tomu Todorovića 80 jardi, PAT izblokiran
2/4 – 8 : 8
8:6 Filip Đokić pas za Vanju Radivojevića 25 jardi, TPC Đokić za Radivojevića
8:14 Stefan Milojević pas za Miloša Petrovića 60 jardi, TPC Milojević
3/4 – 0 : 7
8:21 Milojević pas za Dimitrija Stojanovića 10 jardi, PAT Miloš Petrović
4/4 – 8 : 0
16:21 Stefan Mihajlović trčanje 1 jard, TPC Đokić za Mihajlovića