Orlići sa Novog Beograda ponovo uspešni u Austriji

1340
Novi Beograd Orlovi

Mladi Orlovi Novi Beograd drugi put su otputovali na turnir austrijske fleg lige do 11 godina – U11 AFBÖ. Oni su ponovili uspeh koji su imali na prvom turniru i vratili se sa tri pobede i dva poraza tj. sa ukupnim skorom 6-4, koji im je obezbedio fantastično drugo mesto pred finalni turnir.

Orlići su prvog dana, odnosno u subotu 18. maja, igrali u Beču protiv Graz Giants i izgubili 19:13 i istog dana u meču protiv Dark Angels su poraženi rezultatom 7:6.

Drugog dana, takođe u Beču Orlovi Novi Beograd su odigrali tri odlične utakmice i plasirali se na finalni turnir. Orlići su protiv Indijanaca iz Klosterneuburga i Vitezova iz Beča bili ubedljivi, a neugodne Jazavce iz Minhendorfa savladali su tačdaunom razlike: protiv Klosterneuburg Indians 13:0, protiv Vienna Knights 30:19, protiv Münchendorf Badgers 20:13.

Sa Orlovima ponovo je putovalo i troje domaćih sudija: Marija Perić, Jelena Vamović i Jovan Litričin.

Trener Orlova Aleksa Denović bio je veoma zadovoljan posle drugog turnira: „Ostvarili smo skor od tri pobede i dva poraza, isto kao i prvog vikenda. Prvog dana izgubili smo oba meča, ali bile su tesne utakmice koje su mogle da se završe u korist obe ekipe. Odlučile su naše mentalne greške. Drugog dana smo se konsolidovali i uspeli da slavimo na sve tri utakmice i obezbedimo drugo mesto pred odlazak na finalni turnir“, započeo je Denović.

„Otišli smo sa 8 dečaka. Naravno svi su igrali i svi su pokazali veliki talenat, potencijal i dobro razumevanje fudbala za svoj uzrast. Posebno se istakao Kosta Dapčević koji nas je nosio i u odbrani i u napadu, ali svi igrači dali su veliki doprinos rezultatima. Andrej Bijelić kvoterbek je bio sjajan, Nikola Purešević na centru je postizao poene u svakoj utakmici, Andrej Rakočević je bio odličan u odbrani kada je blitz-ovao, Janko Vukosavljević, koji nam je bio pojačanje pošto nije igrao na prvom turniru, takođe je postigao TD na svakoj utakmici. Aleksandar Vukčević, Bogdan Kuburović i Filip Ackov su bili odlični u odbrani“, istakao je Denović.

Finalni turnir se igra 15 i 16. juna u Furstenfeldu kod Graca. U polufinalu igraju sa ekipom Dark Angels i ukoliko ih savladaju, čekaće pobednika duela Graz Giants i Münchendorf Badgers. Orlovi Novi Beograd ispunili su već svoja očekivanja, plan je bio da provere gde se nalaze u odnosu na strane timove i kako izgleda organizacija u Austriji. U klubu su veoma zadovoljni, pogotovo zbog momaka koji su se odlično pokazali. Orlovi očekuju da će se dobro pokazati i na finalnom turniru i čak ciljaju i titulu. SAAF je sigurna da će finalni turnir biti uspešan. Njihov put osim na sajtu SAAF-a možete pratiti na Facebook i Instagram profilima Orlova.