U13 fleg liga petlića Srbije: Orlovi Novi Beograd vode na Severu posle prvog turnira

1815
Orlovi Novi Beograd

Posle prvog odigranog turnira u okviru U13 fleg lige petlića Srbije grupe Sever, Orlovi Novi Beograd nalaze se na prvom mestu sa dve pobede. Ekipa Gorillas Subotica ima skor 1-1, dok su Pirati iz Zemuna započeli sa dva poraza.

Prvi turnir U13 fleg lige petlića Srbije 2019
Stadion FK Studentski grad, 21.9.2019 11.00

Orlovi Novi Beograd 47 : 6 Zemun Pirates
Gorillas Subotica 53 : 12 Zemun Pirates
Orlovi Novi Beograd 34 : 13 Gorillas Subotica

Za MVP turnira proglašen je kapiten ekipe Orlova Milan Manić, koji je kao QB predvodio svoju ekipu u napadu, a u odbrani je zabeležio najveći broj presečenih lopti.

Pored njega u ekipi Orlova poenima su se istakli Fedor Ivaštanin i Marko Đukić, a Andrej Rakočević se dobro pokazao u defanzivi. Poene za Zemun beležio je Petar Rašković, dok je Mihajlo Palija sa mesta QB predvodio Suboticu.

Trener Subotice Bojan Zolnaić više puta je pohvalio odnos svog tima prema igri: „Kao prvo, kada je reč o organizaciji turnira nemam zamerki, mislim da je sve bilo kako treba. Čak bih hteo da pohvalim sudije koje su bile na visokom nivou što se tiče deljenja pravde. Veoma sam zadovoljan pruženom i prikazanom igrom cele ekipe, posebno zalaganjem i trudom na terenu. S obzirom da klub postoji godinu dana i da neka deca treniraju tek nekih šest meseci, hoću da naglasim da sam veoma ponosan na njihovu igru i trud. Mislim da smo odigrali dobro obe utakmice, međutim protiv Orlova smo imali peh u drugom poluvremenu pri razlici od samo jedne konverzije za poen. Malo smo pali u koncentraciji i napravili nekoliko grešaka koje su nas koštale rezultata. Tu je malo kumovao i umor igrača. No, ima vremena da se pripremimo za sledeći turnir za dve nedelje i ispravimo greške. I za kraj hteo bih da pohvalim još jednom celu ekipu, a ovaj put posebno igrače Nikolu Vojnovića koji je pružio odličnu igru kako u napadu i odbrani, Danijela Brajkovića sa odličnim trčanjima i Milana Dulića u odbrani”, rekao je Zolnaić.

Sastav petlića Orlova: Milan Manić, Fedor Ivaštanin, Marko Đukić, Uroš Bulatović, Andrej Bijelić, Andrej Rakočević, Matej Turbić, Max Alexander Ackov, Filip Ackov, Mihajlo Miletić, Janko Vukosavljević, Nikola Purešević, Petar Nešovanović, Aleksandar Vukčević, Savo Jaćimović, Dušan Dodig, Ognjen Nikolić. Treneri: David Hanomihl-Lukić i Aleksa Mišković.

Sastav petlića Zemun Pirates: Anja Nišić, Stefan Irić, Marko Mihajlović, Luka Mihajlović, Petar Rašković, Bogdan Đurđević, Mihajlo Đorđević. Trener: Borislav Mihajlović.

Sastav petlića Subotica Gorillas: Ana Bodić, Mihajlo Palija, Nikola Vojnovi’, Milan Dulić, Aleksa Škrpan, Uroš Puškić, Ognjen Šarčević, Danijel Brajković, Nemanja Đorđević, Marko Đukić, Stefan Poljaković. Trener: Bojan Zolnaić.

Naredni turnir igra se za dve nedelje, a vreme i mesto odigravanja biće naknadno utvrđeno posle prijava učesnika.