U13 petlići igraju prvi put, juniori kreću u odbranu titule – Dupli program u Jagodini!

1156
U13 i U19 dupli program u JAgodini

U Jagodini na terenu FK Morava Ribare, u nedelju od 13 časova igraće se dve utakmice. Prvo će na teren izaći petlići Jagodine Black Hornets i Kraljevo Royal Crowns, koji će igrati prvi turnir grupe Jug u okviru U13 fleg lige petlića Srbije. Zatim na teren izlaze juniori koji će igrati protiv kragujevačkih Divljih veprova, koji su u prvom kolu savladali ekipu Pirate Dragons.

Kako kaže predsednik kluba Black Hornets Miloš Stanojlović, petlići Jagodine prvi put će se takmičiti u ovoj uzrasnoj kategoriji. „S obzirom da ove godine debitujemo u U13 fleg ligi petlića rezultat nije u prvom planu. To su dečaci kojima je ovo prvi ili drugi sport  u kojem su se oprobali. Treba što više da se druže i da igraju što više utakmica i što je najvažnije treba da uživaju u ovom sportu”, rekao je Stanojlović.

Sastav U13 petlića Jagodina Black Hornets: Ilija Mrkšić, Mihajlo Stefanović, Nenad Kostić, Luka Miladinović i Vuk Miladinović.

Nova generacija kraljevačkih flegovaca takođe će prvi put igrati zvaničnu utakmicu ovog vikenda i baš poput nešto starijih drugara vatreno krštenje će biti u Jagodini. O početku i očekivanjima u takmičenju, trener Kruna iz Kraljeva Srđan Ćosić kaže: „Ukupno imamo 32 igrača registrovnih za ovu ligu, ali osnovu našeg fleg tima čini njih devetnaest, osamnaest dečaka i jedna devojčica, 2007. godište i mlađi. Svi ostali koji imaju trinaest godina već igraju za Youth Team, tako da i neće nastupati na ovom prvom U13 Fleg turniru, već ćemo sada šansu da se pokažu pružiti najmlađima. Nadamo se da ćemo osim zvanične utakmice dobiti priliku da odigramo još jednu, revijalnu utakmicu. Naposletku, mi mališane i učimo da je, igrajući fudbal, najvažnije da se dobro zabave”, izjavio je Ćosić.

Sastav U12 petlića Kraljevo Royal Crowns: Lena Simović, Mateja Banjac, Mihailo Bošković, Aleksa Ćirović, Ognjen Dubovac, Mihailo Gajović, Vuk Gavrilović, Vojin Glibetić, Filip Jevtić, Nikola Kaličanin, Veljko Kilibarda, Veljko Kostadinović, Vuk Milić, Dušan Milutinović, Andrej Pavlović, Aleksa Pavlović, Andrija Savićević, Sergej Šljivić, Lazar Filipović.

Posle petlića, na teren izlaze i juniori. Od 16 časova ekipa Wild Boars Kragujevac za koju igra nekoliko članova seniorskog šampiona Srbije gostuju u Jagodini timu Black Hornets koji kreće u odbranu titule: „Konkurencija u juniorskoj ligi ove godine je jača nego prethodne dve, tako da ove sezone će biti znatno teže doći do samog finala, a šampionski naslov je tek priča za sebe. Mi imamo kvalitetni ekipu koju čine momci koji već godinama igraju zajedno. Čak osam igrača je i prethodne dve godine učestvovalo u osvajanju titule šampiona Srbije, tako da se nadam da će se i ove godine kockice složiti da najpre osvojimo grupu što je primarni cilj, a potom da pobedimo u polufinalu i finalu”, nastavio je predsednik Jagodine Stanojlović.

Sastav U19 Black Hornets: Martin Bogdanović, Vanja Radivojević, Nikola Kostić, Andrija Dojčinović, Stefan Mihajlović, Veljko Nešić, Nemanja Stanojević, Nikola Ilić, Slađan Marinković, Aleksandar Jovanović, Pavle Matejić, Ilija Savić, Milan Krstić, Petar Rinčić, Andrija Stanojević, FIlip Đokić, Luka Radaković, Jovan Đorđević i Todor Vasiljević.

Sastav U19 Kragujevac Wild Boars: Miloš Petrović, Toma Todorović, Mihajlo Prodanović, Stefan Milojević, Luka Živadinović, Jovan Stojković, Dimitrije Stojanović, Vuk Lazović, Vanja Petrović, Milan Krstić, Lazar Bubanja, Đorđe Gačić, Dayne Hepner, Sreten Stojanović, Nemanja Pendić, Radomir Nešić, Petar Nešić, Andreja Smoljanović, Dušan Ilić, Strahinja Milenić, Aleksa Mičić, Nikola Jović, Veljko Stojanović, Veljko Šamanović, Uroš Šamanović, Miloš Kojović, Vujadin Jelača, Petar Anđelković, Vidak Bulatović.