Krune slavile u Jagodini – Pionirska liga Srbije 2019

1243
Krune slavile u Jagodini

Kraljevske krune savladale su domaće Black Hornets iz Jagodine rezultatom 54:7. Veoma spremna ekipa iz Kraljeva iskoristila je kraći roster Stršljena i zabeležila ubedljivu pobedu u prvom kolu Pionirske lige Srbije.

QB Kraljeva Mihailo Đokić odigrao je odličnu utakmicu i postigao 4 TD i 4 PAT trčanjem i na taj način doneo je 28 poena svojoj ekipi, a pritom je u drugoj četvrtini bacio pas za Strahinju Savića koji je rezultirao sa novim TD. Savić je dodao još dva tačdauna i sve na različit način: osim hvatanjem poentirao je trčanjem za TD i vraćanjem INT.

Poeniranje je započeo upravo Đokić trčanjem od 15 jardi u prvoj četvrtini. Reagovao je napad Jagodine i Đorđe Vujović je odličnim trčanjem doneo egal, koji je potvrdio Veljko Radisavljević.

U drugoj četvrtini Đokić je ponovo istrčao TD, a kao i posle prvog PAT je trčanjem realizovao Luka Đurić. Već tada osetila se kratka klupa Stršljenja. Krune su do kraja poluvremena postigle još tri TD i prakstično rešile utakmicu. Strahinja Savić je presekao loptu i odneo je do end zone, Mihajlo Vlajić je postigao novi TD trčanjem, a onda su pas za 35 jardi kompletirali Đokić i Savić.

U trećoj četvrtini viđeno je samo jedno poentiranje, Savić je istrčao za 30 jardi. U poslednjoj deonici talentovani mladi QB Mihailo Đokić je privatizovao utakmicu i sa dva trčanja i dva realizovana PAT-a postavio konačnih 7:54.

Po mišljenju trenera Kruna MVP utakmice bio je RB Nikola Milivojević koji nije poentirao, ali je istrčao za najviše jardi u napadu i imao je najveći broj obaranja. sumira utiske: „Utakmica je bila veoma naporna, ali pokazali smo da smo bolji i da je brojnost ipak važna”, rekao je Milivojević.

Igrač utakmice QB Kruna Mihailo Đokić ističe: „Pred nama je još napornih treninga, kako bismo ispravili greške i spremili se za sledeću utakmicu.”

Jagodina Black Hornets 7 : 54 Kraljevo Royal Crowns
Stadion FK Morava, 14.9.2019. 17.00

1/4 – 7 : 7
0:7 Mihailo Đokić trčanje 15 jardi, PAT Luka Đurić
7:7 Đorđe Vujović trčanje 70 jardi, PAT Veljko Radisavljević
2/4 – 0 : 26
7:14 Mihailo Đokić trčanje 12 jardi, PAT Luka Đurić
7:20 Strahinja Savić vraćanje intersepcije za 15 jardi, PAT neuspešan
7:26 Mihajlo Vlajić trčanje 15 jardi, PAT neuspešan
7:33 Mihailo Đokić pas za Strahinju Savića 35 jardi, PAT Mihailo Đokić
3/4 – 0 : 7
7:40 RB Strahinja Savić trčanje 30 jardi, PAT Mihailo Đokić
2/4 – 0 : 14
7:47 Mihailo Đokić trčanje 17 jardi, PAT Mihailo Đokić
7:54 Mihailo Đokić trčanje 25 jardi, PAT Mihailo Đokić pas za Strahinju Savića