Prvo kolo Arena lige Srbije: Imperatori dočekuju Krune

1468
Prvo kolo Arena lige
Foto: Imperatori Niš Facebook Page

Prvo kolo Arena lige Srbije – Grupa Jug, donosi nam veoma zanimljiv duel između Imperatora iz Niša i ekipe Kraljevo Royal Crowns.

Imperatori su se dobro spremali za start lige i odigrali su nekoliko pripremnih mečeva, protiv Sofia Bulldozers-a i Sofia Bears-a. Iako je rezultat bio u drugom planu, Nišlije su imale uspeha i na tim utakmicama. Ekipu predvode iskusni kvoterbekovi Jovica Jović i Bojan Stefanović, a očekuje se da šansu dobiju najmlađi, s obzirom da je za Imperatore registrovano i nekoliko igrača rođenih posle 2000. godine.

Imperatori u sezonu kreću kao aktuelni šampioni Arena lige – pilot projekta iz prošle sezone.

Kraljevske krune takođe su se aktivno spremale za sezonu. Oni su odigrali pripremni meč sa učesnikom Arena lige Grupa Sever – ekipom Šabac Sharks. Kraljevčani imaju najveću bazu mladih igrača (za pionirski fleg prijavljeno je preko 30 dečaka), tako da je Arena liga Srbije prava prilika za dodatnu afirmaciju ovih momaka.

Utakmica između Imperatora i Kruna zatvara prvo kolo Arena lige Srbije 2019. Prethodno je povratnik u takmičenja Mladenovac Forestlanders savladao Bedeme iz Smedereva u  okviru Grupe Centar, a GTC Vianor Vidre iz Bečeja pobedile su Šabac Sharks na domaćem terenu.

Meč se igra na pomoćnom terenu FK Radnički u Nišu, u nedelju od 16 časova.