Vidre bolje od Ajkula u prvom kolu Arene

1119
Vidre Bečej

Posle otvaranja Arena lige Srbije u Mladenovcu, na terenu OFK Bečej 1918 odigrana je i utakmica prvog kola grupe Sever. Bečej Vidre su sezonu započele pobedom protiv dobro poznatog protivnika Ajkula iz Šapca rezultatom 20:6.

Nakon prve četvrtine jasno se videlo da su obe ekipe u utakmicu ušle oprezno. Vidre su veoma uspešno zaustavljale napade gostiju, dok je napad imao nekoliko dobrih poteza koji nisu rezultirali poenima.

Bečej je u drugoj četvrtini dodao gas i pokazao mnogo bolju igru koja se rezultirala prvim poenima. Vladimir Davidov je istrčao oko 13 jardi za prvi tačdaun i doneo prednost Vidrama od 6:0. Na pretvaranju, Ajkule su odličnom odbranom zaustavile trčanje Vidri. Do kraja prvog dela igre, odbrana Bečeja je igrala skoro bez greške i nije dozvolila Ajkulama da izjednače.

Početkom drugog poluvremena, Ajkule su preuzele kontrolu nad igrom. Bilo je nekoliko odličnih trčanja, a na kraju se sve rezultiralo i poenima za goste – 6:6. Pretvaranje nije bilo uspešno, a Vidre su se nakon primljenih poena vratile u igru i ponovo se videla jedna odlična borba. Do kraja treće četvrtine nije bilo promene rezultata.

U poslednjem delu igre, raspoloženi Vladimir Davidov istrčao je oko 18 jardi za tačdaun i novo vodstvo Vidri. Bečej nastavlja sa punim gasom, vidimo nekoliko dobrih poteza Lugumerskog, a zatim i novi tačdaun – Davidov šalje pas od oko 10 jardi za Nikolu Skubana koji beleži svoje prve poene u dresu Vidri. PAT je nakon toga bio uspešan i Vidre su već napravile znatnu prednost – 20:6. Ajkule su do kraja utakmice probale pasom da se vrate u igru i preokrenu, ali je odbrana Bečeja na čelu sa Skubanom i Zahorjanskim koji su tokom cele utakmice terorisali napad gostiju, uspela da se odbrani i sačuva rezultat.

„S obzirom da su nam falila tri igrača znali smo da nas čeka teška utakmica. Poznajemo ekipu Šapca, ali su od ove sezone došli u izmenjenom sastavu sa igračima iz Sremske Mitrovice i Valjeva i samim tim očekivali da će biti puno duela. Nakon početnog opipavanja pulsa protivnika počeli smo da igramo agresivnije u napadu i to nam je donosilo poene. Odbrana je odigrala sjajno i svaki igrač na terenu je igrao do poslednjeg atoma snage. Zadovoljni smo pobedom i igrom, ali ima dosta segmenata u igri koje treba da popravimo. Ekipa će sigurno biti spremna za narednu utakmicu u Obrenovcu, gde očekujem da ćemo se revanširati za poraz iz 2016. godine” rekao je kvoterbek ekipe Vladimir Davidov.

Naredna utakmica je na programu u nedelju 19. maja u Obrenovcu protiv Hawksa.

GTC Vianor Vidre Bečej 20 : 6 Šabac Sharks
Stadion OFK Bečej 1918, 15.30

1/4 – 0 : 0
2/4 – 6 : 0
6:0 Vladimir Davidov trčanje 13y, PAT neuspešan
3/4 – 0 : 6
6:6 pas, PAT neuspešan
4/4 – 14 : 0
13:6 Vladimir Davidov trčanje 18 jardi, PAT uspešan
20:6 Vladimir Davidov pas za Nikolu Skubana 10 jardi, PAT uspešan