Arena liga Srbije: Kraljevo bolje od Šapca u pripremnom meču

1356
Kraljevo Royal Crowns

Prvi put u Srbiji odigrana je prijateljska utakmica u formatu 8 na 8. Ova jedinstvena utakmica odigrana je u nedelju 31. marta je u Kraljevu, ekipa Kraljevo Royal Crowns savladala je ekipu Šabac Sharks rezultatom 32 : 7.

U sklopu priprema za Arena ligu koja će se igrati u formatu 8 na 8, Krune su dobrom igrom u napadu pobedila je Šabac Sharks na terenu FK Kablar. Rezultat je bio u drugom planu, a uigravanje ekipa pred sezonu je bilo primarno.

Oba tim su imala balansiranu igru pasom i trčanjem. Šabac je dominirao sa svojim odličnim teškašima u ofanzivnoj liniji, dok su Kraljevčane polako, ali do sigurne pobede vodili skill igrači predvođenim odličnim kvoterbekom Filipom Đokićem.

Zanimljivo je da je ovo bila prva utakmica američkog fudbala odigrana u formatu 8 na 8, u istoriji ovog sporta u Srbiji. Predstojeća Arena liga u kojoj će se igrati ovaj format, počinje krajem aprila i u njoj će nastupiti 9 timova, podeljenih u tri divizije. U diviziji Jug sa Kraljevo Royal Crowns igraće Niš Imperatori i Bor Golden Bears.

Kraljevo Royal Crowns – Šabac Sharks 32 : 7

1/4 – 6 : 0 
6 : 0 – trčanje 30 yd, QB Filipa Đokić; PAT neuspešan
2/4 – 13 : 0 
13 : 0 – trčanje 20 yd, QB Filipa Đokića, PAT uspešan trčanje QB Filip Đokić
19 : 0 – pas 5 yd, QB Filip Đokić za RB Aleksandra Todorovića; PAT neuspešan
3/4 – 7 : 7 
26 : 0 – pas 35 yd, QB Filip Đokić za WR Lazara Perišića; PAT uspešan pas za WR Žarka Radulovića
26 : 7 – trčanje 5 yd, FB Darko Dragićević; PAT uspešan trčanje Darko Dragićević
4/4 – 6 : 0 
32 : 7 – Fumble recovery in the End Zone, WR Strahinja Jovačević; PAT neuspešan