Druga liga, 5. kolo: Rasplet pred početak plej-ofa

967

U nedelju 20. maja odigraće se tri meča poslednjeg kola ligaškog dela Druge lige Srbije. Mečevi se igraju u Petrovaradinu, Zrenjaninu i Požarevcu, a parovi su Wild Dogs — Angel Warriors, Knights — Celtis i Pastuvi — Royal Crowns.

Meč koji će se pratiti s puno pažnje jeste onaj nadomak Novog Sada, između trenutnih lidera Wild Dogsa i zahuktalih Ratnika. Novosađani imaju sve pobede, a da bi osigurali čelo tabele i dobru polaznu tačku pred plej-of, neophodno će biti da pobede goste iz Čačka koji sa skorom 3—1 takođe imaju intenciju preuzimanja prvog mesta.

Ni u duelu Vitezova i Celtisa neće biti ništa manje zanimljivo. Klečani imaju skor 2—1, prednost domaćeg terena, ali i jednu utakmicu manje, pa ukoliko pobede u preostale dve utakmice, uz uslov da Čačak pobedi u Petrovaradinu, napravio bi se krug od tri ekipe koje bi se borile za što bolju poziciju pred plej-of. Celtisi imaju učinak od dve pobede i dva poraza i gotovo izvesno mogu da računaju na fazu dalje razigravanja za plasman.

Treći susret odigraće se u Požarevcu. Pastuvi će na svom terenu dočekati Royal Crownse. Reč je o dvema ekipama koje nisu uspele da osete slast pobede, pa će za Pastuve ovo biti poslednja šansa da se spasu poslednjeg mesta i eliminacije iz Druge lige Srbije. Kraljevčani za to imaju još dve prilike, a poslednja, protiv Vitezova, biće ujedno i najteža za njih.

Kako bilo, sigurno je da će u nedelju uveče mnogo toga biti jasnije. Raspored odigravanja mečeva je sledeći:

Wild Dogs – Angel Warriors | 13 časova, FK Petrovaradin, Petrovaradin
Knights – Celtis | 16 časova, Vojni stadion, Zrenjanin
Pastuvi – Royal Crowns | 17 časova, Gradski stadion, Požarevac