Druga liga, 4. kolo: Ratnici hvataju ritam

686

Četvrto kolo Druge lige Srbije donosi u Čačak zanimljiv susret između domaćih Angel Warriorsa i požarevačkih Pastuva.

Nakon poraza na startu šampionata od ekipe Kleka delovalo je kao da će se sezona preslikati na prošlogodišnju, ali su čačanski Ratnici uspeli da se konsoliduju i u naredna dva meča zabeleže bitne pobede u borbu za prvo mesto, pred start plej-ofa. Teško gostovanje u Somboru završeno je trijumfalno, rezultatom 26 : 7, da bi u narednom kolu, na svom terenu, pali i Royal Crownsi iz Kraljeva, rezultatom 22 : 0.

Period između utakmica Ratnici su uspeli maksimalno da iskoriste i da otklone veliki broj grešaka na obe strane terena. Napad je počeo da liči na sebe, igra je postala raznovrsnija, a odbrana je u poslednja dva meča primila samo 7 poena.

Još jedan meč 4. kola Druge lige Srbije zakazan je za nedelju, 13. maj. U Somboru će, na gradskom stadionu, snage odmeriti domaći Celtisi s favorizovanim Wild Dogsima. Utakmica počinje u 16 sati.

Jovan Rajčević, ofanzivni linijaš Ratnika, zadovoljan je odgovorom ekipe nakon prvog kola, i ističe važnost mladih igrača u timu:

— Prethodna tri kola su prošla zadovoljavajuće. Poraz od Kleka nam je došao kao važna lekcija na kojim aspektima igre treba da radimo i dve utakmice posle pokazali smo da smo naučili i da radimo na tome. Naš tim ima dosta mladih igrača, sa ne više od dve sezone u kopačkama, ali mladih igrača željnih znanja, igre i pobede. Trudimo se da budemo još bolji i bićemo bolji. Bićemo tim koji je dostojan prve lige — zaključio je Rajčević.

Na Jovanovu priču nadovezao se i Grejson Alman, veliko pojačanje Čačana ove sezone, koji smatra da tim ide u pravom smeru:

— Prve tri utakmice su protekle u konstantnom usponu tima. Kada vratite film unazad, na prvo kolo, i pogledate tim koji je tada bio na terenu, nećete naći mnogo sličnosti u odnosu na današnji. Dosta smo napredovali i još imamo dosta toga da prođemo, kako bismo sezonu okončali na pravi način, ali ono što nas hrabri jeste činjenica da idemo u pravom smeru — dodao je Alman.

Susret protiv ekipe Pastuva igra se u nedelju na gradskom terenu „BIP“ sa početkom od 13 sati. Čačni stoga pozivaju sve navijače da još jednom ispune tribine i prepoznatljivom atmosferom pruže podršku Ratnicima.

Čačani u poslednjem kolu gostuju u Novom Sadu, ekipi Wild Dogs, koji su glavni konkurenti za najviši plasman na kraju sezone. Izuzetno težak finiš očekuje Voriorse, ali će upravo to biti test na koji su pristali na početku sezone, i to će biti pokazatelj da li im je mesto u višem rangu. A oni dobro znaju da jeste, i znaju za šta su sposobni i za šta su se spremali mesecima.