Druga liga, 3. kolo: Pastuvi prvi put kod kuće, Krune traže šansu u Čačku

716

Dve utakmice 3. kola Druge lige Srbije igraće se u nedelju, 29. aprila, kada će snage sučeliti Angel Warriorsi i Royal Crownsi u Čačku i Pastuvi i Celtisi u Požarevcu.

Posle tesnog poraza u 1. kolu od ekipe iz Kleka, Anđeoski ratnici su konsolidovali svoje redove i ostvarili ubedljivu pobedu na gostovanju u Somboru. Njihovi protivnici iz Kraljeva imaju dva poraza i povređena dva važna igrača na koje ne mogu računaju. Uzimajući u obzir da igraju na domaćem terenu, Čačanim se može pripisati uloga favorita, pogotovo što žele da se iskupe pred svojom publikom i navijačima na za poraz u 1. kolu.

Uz saglasnost oba tima, utakmica 3. kola između Wild Dogsa i Vitezova odlaže se za sledeći vikend, 5/6. maj.

Utakmica u Čačku igraće se na stadionu FK BIP od 16 časova.

Kao i Kraljevčani, i Požarevljani nemaju dobar start. Ubeležili su dva poraza, od vrlo nezgodnih i favorizovanih Wild Dogsa i Knightsa, ali isto tako važno je pomena da će sada prvi put biti u sezoni biti domaćini. To im daje šanse da poprave dosadašnji skor, o čemu je govorio i glavni trener Pastuva Dragan Filipović.

— Pošto nam je ovo prva utakmica pred svojim navijačima, očekujem dosta bolju igru i u odbrani i u napadu. Očekujemo i da iznenadimo Sombor i pobedimo. Prošlu utakmicu protiv Kleka igrali smo bez pet prvotimaca, neki igrači su se sada oporavili… Izaći ćemo sigurno u jačem sastavu nego prošlu utakmicu — otkrio je Filipović.

Somborci su, pak, ostvarili polovičan učinak, i nakon uvodne tesne pobede i poraza od Ratnika, zna se da im je odbrana jača strana. Po dosada prikazanom, sva je prilika da će i s Pastuvima to pre svega biti okršaj defanzivaca i jedne i druge ekipe.

Meč između Pastuva i Celtisa zakazan je za 16.15 na Gradskom stadionu u Požarevcu.