Druga liga, 5. kolo: Stršljeni rasterećeno protiv Pastuva, Wild Dogsi s Mamutima za prvu pobedu

1535

Poslednje, 5. kolo Druge lige Srbije igra se predstojećeg i narednog vikenda. U nedelju 11. juna Black Hornetsi dočekuju Pastuve, a Wild Dogsi Mamute.

Jagodinski Stršljeni, koji su već raniji izborili direktan plasman u viši rang, osiguravši prvo mesto na drugoligaškoj tabeli, sasvim rasterećeno igraju protiv tima iz Požarevca. Zapravo, za obe ekipe taj meč nema rezultatski značaj jer su i Pastuvi gotovo izvesno „zakucali” svoju poziciju na 5. mestu, bez mogućnosti da se ona popravi.

Dobro su počeli Požarevljani, zabeležili ubedljivu pobedu protiv novosadskih Dogsa, ali su potom povrede ključnih igrača u napadu omele ekipu za neke više domete. Ipak, opstanak u drugom rangu je obezbeđen, pa je izvesno da će Pastuvi i dogodine igrati u istom rangu.

Black Hornetsi su zakazali meč na terenu FK Morava, u mestu Ribare nadomak Jagodine od 13.00 časova.

Međutim, borba za 2. mesto na tabeli, koja vodi u baraž sa sedmoplasiranim provligašem, tek treba da se vodi, a čak tri tima figuriraju u toj igri. Trenutno su u najboljoj poziciji Avala Golden Bearsi sa skorom 3–1 (pobede protiv Mamuta, Pastuva i Wild Dogsa i poraz od Black Hornetsa). Njima treba pobeda protiv Angel Warriorsa narednog vikenda da bi osigurali svoje mesto u doigravanju, u suprotnom, gol-razlika između Kikinde i Čačka će odlučivati koja će ekipa dobiti šansu da se plasira u Prvu ligu Srbije.

Definitivno će se malo više znati nakon nedeljnog meča između Wild Dogsa i Mamuta. Novosađani će izvesno igrati baraž sa drugoplasiranim timom Treće lige te tako pokušati da obezbede opstanak u drugoligaškom društvu, dok s druge strane kikinda ekipa ne sme da kalkuliše, pa bez obzira na epitet favorita u tom duelu, mora da razmišlja i o gol-razlici, i o ishodu meča u Čačku sledećeg vikenda.

Aleksandar Aćimov, raning-bek Mammothsa, otkrio je za naš sajt da će i protiv Novosađana njegov tim biti oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, ali da im sve okolnosti, u kojima se i pred kojima se nalaze, ne daju pravo da se opuste.

– Sezona nije očekivano počela i imali smo peh ozbiljnih povreda ključnih igrača, tako da sad za ulazak u baraž zavisimo od rezultata drugih utakmica. Ipak, to nam ne daje za pravo da se opustimo i u utakmicu ulazimo krajnje ozbiljno i skoncentrisano samo na pobedu, koja bi nam koliko-toliko držala priključak za vrh tabele – kazao je Aćimov, dodajući da njegova ekipa neće prihvatiti ulogu favorita zbog „kratkog rostera” u predstojećem meču, ali i naglašava:

– Ko god bude izašao u nedelju na teren, daće svoj maksimum! Ekipa Novog Sada je nepoznanica za nas. Znamo da imaju mladu ekipu s nekoliko odličnih pijedinaca. Očekujem lepu i zanimljivu utakmicu, s dosta lepih poteza sa obe strane, bez povreda i naravno pobedu Mamuta. Svakako neće biti lako, jer domaćin ima imperativ pobede na domaćem terenu i prve ove sezone, ali znam da će moj tim dati 100% sebe i pružiti odličnu pariju – izjavio je Aćimov, raning-bek kikindske ekipe.

Wild Dogsi i Mamuti će odmeriti snage na terenu Wild Dogs Kennel od 17.30 na manježu Novosadskog sajma.