Druga liga, 2. kolo: Wild Dogs (NS) vs Angel Warriors (ČA)

1617

Wild Dogsi i Angel Warriorsi odigraće u nedelju 4. juna odloženi meč 2. kola Druge lige Srbije.

Posle otkazivanja meča 4. kola između Golden Bearsa i Wild Dogsa, novosadski klub očekuje tek treći meč, a prvi na domaćem terenu. Bez pobede u dosadašnjim duelima, prošlogodišnji najbolji srpski tim Treće lige Srbije nalazi se u „crvenoj zoni” za ispadanje. Ipak, jedna od retkih domaćih ekipa koja igra bez podrške stranaca i s najmlađim rosterom, ima šanse da popravi dosadašnji učinak.

Prva prepreka ka tome jeste klub iz Čačka, čija je pozicija na tabeli verovatno najneizvesnija. Trenutno su treći tim, ali s registrovane tek dve utakmice. Od odluke disciplinskih organa, koji odlučuju o meču 3. kola protiv Mamuta iz Kikinde, kao i od ishoda preostala dva meča (u Novom Sadu i kod kuće protiv Golden Bearsa), u kojima im treba pobeda, zavisiće njihove šanse da se nađu na 2. mestu i izbore baraž sa sedmoplasiranim timom prvog ranga.

Stefan Janjušević, ofanzivni linijaš Wild Dogsa, podsetio je da se njegova ekipa do sada nije susretala s Ratnicima iz Čačka, ali da ih spremno dočekuju u nedelju, kada će posle dugo vremena istrčati na teren.

– Iako se rezultatski nismo pokazali u dosadašnjem delu sezone, odlučno ulazimo u utakmicu sa čačanskom ekipom. Angel Warriors je ekipa s kojom do sada nismo imali prilike da odmerimo snage, ali dobrim skautingom trenera Luke Vujnovića upoznati smo s njihovom igrom. Naša ekipa je spremna i nadamo se da ćemo iz nedeljnog duela izaći kao pobednici – optimistično je izjavio Janjušević.

Dva tima igraće na terenu Wild Dogs Kennel (manjež Novosadskog sajma), a početni udarac izvešće se u 16.00 časova.