Druga liga, 4. kolo: Avala Golden Bears (BO) vs Wild Dogs (NS)

1745
Foto: Zoran Milovanović

Borska ekipa Avala Golden Bears i Wild Dogsi iz Novog Sada odigraće u nedelju 28. maja odloženi meč 4. kola Druge lige Srbije.

Dva prošlogodišnja trećeligaša nisu imala priliku da se do sada sretnu. Prošle godine takmičili su se u različitim grupama, a „kostur” plej-ofa nije ih „ukrstio”. Reklo bi se – nepoznanica su jedni drugima, pa će nedeljna utakmica imati i veliku dozu neizvesnosti.

Wild Dogsi imaju tek dve utakmice u nogama ove sezone, zabeležena dva poraza protiv znatno iskusnijih Black Hornetsa i Pastuva, pa se očekuje da realizacija u napadu i
odbrana budu bolji, te da taj mladi tim konačno zaigra na način kako su to činili prošle sezone.

Istina, Zlatni medvedi su u dosadašnjem toku prvenstva više pokazali i glavni su kandidati za 2. mesto koje vodi u baraž meč za popunu prve lige. Branislav Viner, defanzivni bek Golden Bearsa, rekao je da njegovoj ekipi u narednom meču to neće biti primarni motiv, već biti bolja i sigurnija igra u odnosu na dosadašnje mečeve, s manjim brojem grešaka i proigravanje rezervista u timu.

Foto: Zoran Milovanović

– Nakon sjajne utakmice protiv Požarevca, ulazimo u predstojeći meč delimično rasterećeni. Prvobitni plan trenera i uprave je ostvaren. Ostalo je na nama igračima da u utakmici protiv Novosađana pokažemo da možemo napraviti korak napred i da se eventualnom pobedom približimo baražu. Jednostvo, trudićemo se da uživamo u fudbalu – izjavio je Viner, a za protivnike iz Novog Sada rekao je da se radi o jednoj tehnički odlično pripremljenoj, kvalitetnoj, mladoj i ambicioznoj ekipi.

– Bez obzira na dva poraza koji su pretrpeli, ipak moramo biti obazrivi, zato što se radi o timu koji je prošle godine bio najbolja srpska ekipa u Trećoj ligi, kao i osvajač juniorske lige. Zbog svega toga ne želim dati ni nama ni njima ulogu favorita, već očekujem kvalitetnu i fer utakmicu, nakon koje ćemo saznati koja je ekipa bolja od prošlogodišnjih trećeligaša – ocenio je defanzivni bek Medveda.

Utakmica se igra na stadionu FK Brestovac u Borskom Brestovcu, a kik-of je u 12.00 časova.