Druga liga, 4. kolo: Mamuti protiv Stršljena, Pastuvi s Ratnicima

2108
Detalj s meča 3. kola Black Hornets – Wild Dogs

Dve utakmice 4. kola Druge lige Srbije odigraće se u subotu i nedelju, 20. i 21. maja. Trenutni lideri na tabeli, Black Hornetsti iz Jagodine, putuju u Kikindu, dok će se u Požarevcu sastati Pastuvi sa Anđeoskim ratnicima iz Čačka.

Mammoths vs Black Hornets

Duel Mamuta i Stršljena u Kikindi mogao bi da bliže odredi ko će od njih biti nadomak plasmana u najviši rang, kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva. Jagodinci dolaze u Kikindu nakon pauze od dve sedmice s pozamašnim kontom od 3–0, a naročito je impresivan skor od 108 datih i samo 15 primljenih poena, pa su u tom aspektu bez premca u odnosu na svoje protivnike.

S druge strane, Mamutima, koji će na terenu biti posle samo šest dana odmora, treba izvesna pobeda, kako bi se uključili u trku za prvaka lige. Nesrećan poraz na početku prvenstva od Golden Bearsa na domaćem terenu pomeo im je planove te su, uprkos dobrim kasnijim partijama, u „poteri” za vrhom tabele. Po broju datih poena nalaze se odmah iza svojih narednih protivnika (87), pa se očekuje da u ovoj utakmici sve „pršti” od poena, ali istovremeno, odbrane dva tima biće na velikom ispitu.

Utakmica 4. kola Avala Golden Bears – Wild Dogs odložena je za 27/28. maj.

Nebojša Sladojević, ofanzivni linijaš Mamuta, očekuje dobru igru svog tima, kako bi nastavili pobednički niz i došli do željenog 1. mesta mesta i plasmana u Prvu ligu. Kaže da su protivnika ozbiljno shvatili te da veruje da su on i njegovi saigrači dorasli postavljenom izazovu.

– Iako je period od nedelju dana veoma mali da bi u potpunosti analizirali protivnika, mislim da je moj tim dorastao ovom izazovu. Nadam se da će se sve kockice složiti na terenu i da ćemo izaći iz ovog duela kao pobednici. Jeste da je vreme odigravanja utakmice malo ranije nego obično, pozivamo publiku da dođe i podrži „krdo” na putu do prve lige – izjavio je Sladojević.

U protivničkom taboru, neskromno ocenjuju da s pravom nose titulu favorita cele sezone, navodeći da za to postoji dobar razlog.

– Previše truda, živaca i novca je uloženo, kako bi to bilo moguće. Pobeda u subotu za nas znači osvajanje šampionata i plasman u elitni rang koji Jagodina čeka 11 godina. Za većinu igrača je ovo najveća utakmica njihovih mladih karijera. Momci su spremni, zdravi i motivisani. U Kikindu dolazimo s namerom da pokažemo i dokažemo prvoligaški kvalitet. Ovo je naša godina! – optimistično poručuje Andreja Živković, glavni trener Black Hornetsa.

Miloš Stanojlović, potpredsednik jagodinske ekipe, ističe da je pred njima ključni stepenik do cilja, ali ujedno veruje da su oba tima svesna izazova i da je želja za pobedom podjednaka.

– Nije nam se ispunila želja da jedno kolo bar budemo kompletni sa svim raspoloživim igračima. Od 30 igrača, prethodne mečeve smo odigrali sa dvadesetak ljudi. Pored toga, rezultat nije izostajao i to je samo još jedan znak koliko bi tek bili delotvorniji da možemo prevazići povrede, privatne obaveze i sl. Moram da spomenem sada već čuvenu rečenicu jednog našeg člana Upravnog odbora Srđana Šišmanovića „Teče”: „Ko zna zašto je to dobro!” – rekao je Stanojlović.

Utakmica između Mamuta i Black Hornesta igra se, kako već istaknuti, u Kikindi, u subotu 20. maja od 12.00 časova na stadionu FK ŽAK.

Pastuvi vs Angel Warriors

Drugi duel ovog vikenda odigraće se u Požarevcu. Pastuvi dočekuju nakon dvonedeljne pauze odmora Angel Warriorse koji će istrčati na teren posle svega šest dana odmora.

Dve sedmice nije bilo dovoljno da Požarevljani poprave zdravstveni bilten pojedinih igrača u svom timu – to je problem s kojim se Pastuvi već duže vreme nose, a bez lidera u napadu, odbrana pruža najviše što može. Međutim, Nebojša Kartalija, defanzivni koordinator u „plavo-belom” timu, ističe da momci žele da pruže što jači otpor i da, kao na početku prvenstva, ostvare dobar rezultat.

– Imamo dosta problema s povredama pored već postojećih koje imamo, pogotovu u napadu. Znamo da će biti teška utakmica, ali ipak želimo da pružimo što bolji otpor i zabeležimo dobar rezultat u poslednjoj utakmici na domaćem terenu ove sezone – kazao je Kartalija.

Čačani imaju tek dve odigrane utakmice, u kojima su zabeležili poraze. Istina, ishod poslednjeg meča protiv Mamuta čeka odluku disciplinskih organa, ali ohrabruje njihova igra, posebno u napadu, koja je Kikinđanima zadala mnogo problema.

Pastuvi i Anđeoski ratnici igraće u nedelju 21. maja od 17.00 sati na Gradskom stadionu u Požarevcu.