Druga liga, 3. kolo: Čačanski Ratnici ponovo na terenu

1630
Ilustracija: KAF Angel Warriors

Klub američkog fudbala Angel Warriors iz Čačka biće domaćin Mamutima iz Kikinde u okviru 3. kola Druge lige Srbije.

Čačani će nakon poraza u prvom kolu od Jagodine pokušati da pred svojim navijačima zabeleže preko potreban trijumf protiv odlične ekipe iz Kikinde koja nakon dva odigrana kola ima polovičan učinak. Ratnici će ujedno posle višenedeljne pauze ponovo izaći na teren, pred svoje navijače, i probati da isprave greške iz prvog susreta u sezoni, te pobedom daju sebi potrebnu injekciju samopouzdanja za nastavak takmičenja.

Domaći tim je za razliku od prethodnog meča pretrpeo nekoliko promena u svojim redovima. Umesto kvoterbeka Avramovića, starter će biti nekadašnji kapiten šampionskog juniorskog tima Dušan Ilić. Ilić će svojim iskustvom, ali i liderskim temperamentom, pokušati da unapredi napad Čačana koji je dosta loše izgledao u prvom susretu protiv Jagodine, kada su postigli samo jedan tačdaun. Podršku će imati u oporavljenom hvataču Jovanu Pavloviću koji je najavio da će njihov tim ići na pobedu u nedelju, kao i da su pauzu iskoristili na najbolji mogući način.

– Najbitniju stvar koju smo uradili u dužoj pauzi između ove i prethodne utakmice jeste analiziranje grešaka iz prethodne utakmice i njihovo ispravljanje. Fizički i taktički smo se odlično pripremali u prethodnom periodu za predstojeći meč – izjavio je Jovan Pavlović, dodajući da je zdravstveno stanje tima dobro uprkos velikim problemima koje su imali nakon prvog meča.

– Imali smo dosta problema sa zdravstvenim stanjem. Najiskusniji igrači su nam bili povređeni i prehlađeni, ali su uspeli u potpunosti da se oporave i spremni smo da zdravi dočekamo svog rivala.

Došlo je i do promena unutar ekipe, napad je pretrpeo promene, a u nastavku sezone Čačani će ići na pobedu u svakom meču.

– Najveću promenu koju smo izvršili je promena vođe napada, odnosno poziciju kvoterbeka. Dosadašnji lider napada Đorđe Avramović morao je da završi sezonu, iz privatnih razloga, a njegovo mesto je zauzeo Dušan Ilić, koji takođe igra i sejftija. Takođe smo izvršili jos nekoliko izmena u napadu i odbrani, pa se nadamo da će te promene doneti i dobre rezultate. Naravno da očekujemo pobedu u ovom, kao i u svakom narednom kolu, ali idemo korak po korak, a to je pobeda nad ekipom Mamuta – zaključio je Pavlović.

Dosta vremena su imali Ratnici da suzbiju svoje redove i koriguju greške iz prvog kola, kako bi spremni dočekali odličnu ekipu Mamuta koja je prošle sezone poražena u baražu za viši rang, a ove sezone imaju i importa u svojim redovima, risivera Tajlera Šafera.

Ove navode potvrđuje i kvoterbek Kikinđana Branislav Fekete koji je naglasio da njegov tim odlučno ulazi u predstojeći duelu, kako bi ostvario drugu pobedu u nizu i doveo sebe u povoljan položaj uoči susreta sa favorizovanim Jagodincima.

– Kao i između prve i druge utakmice, tako između druge i treće, imamo tri nedelje pauze. Mislim da su igrači odmorni i spremni za nove izazove koji predstoje – kaže predvodnik napada Mamuta, ocenjujući da Čačak ima ozbiljnu ekipu koja radi s mladima.

– Odigrali smo do sada s njima samo jednu utakmicu, pa i ne možemo da procenimo kakvi su u odnosu na to prvo kolo – kazao je Fekete, nadajući se lepom vremenu, kako bi priredili lep fudbal ljubiteljima ovog sporta.

Navijači će biti od velikog značaja i njihov huk s tribina mora biti vetar u leđa Ratnicima, poručuju iz čačanskog kluba. Ostalo je na njima da svoj „marš” okončaju trijumfalno!

Suret Angel Warriorsa i Mammothsa zakazan je u nedelju 14. maja na stadionu FK BIP s početkom u 13.00 h.