NFL: Džajentsi slavili u Dalasu

822
Izvor: Tom Pennington/Getty Images
Izvor: Tom Pennington/Getty Images

U jednom od derbija prvog vikenda Njujork Džajentsi slavili su kao gosti protiv Dalas Kaubojsa 20:19. Izuzetno zanimljivo bilo je i u Sijetlu, ali i u Indijanapolisu

Meč u Dalasu, u kom su se sastali rivali iz divizije Istok NFC privukao je posebnu pažnju, što zbog velikog rivaliteta, što zbog zvaničnog debija rukija Daka Preskota u dresu Kaubojsa. Na kraju je mladi kvoterbek odigrao odličnu partiju, prebacivši 227 jardi, ali to nije bilo dovoljno za pobedu, koju je Divovima iz Njujorka doneo tačdaunom Viktor Kruz četiri minuta pre kraja. Asistirao mu je Ilaj Mening, koji je utakmicu završio sa 207 prebačenih jardi.

Sijetl je mnogo teže došao do trijumfa protiv Majamija nego što se očekivalo. Dolfinsi su vodili 10:6 do poslednjeg minuta, ali su Rasel Vilson i Dag Boldin 31 sekund pre kraja odigrali kombinaciju, koja je krunisana tačdaunom za pobedu 12:10.

Posle mnogo preokreta Detroit je kao gost došao do pobede nad Koltsima u Indijanapolisu 39:35. Pobedu je doneo Met Prejter fild golom 33 sekundi pre kraja, a do kraja su gosti došli do sejftija, čime je postavljen konačan rezultat.

U mečevima odigranim ranije u nedelje Sinsinati je dobio triler protiv Džetsa, dok su Pekersi mučili sa Džeguarsima.

Izvor: N1