NFL: Bengalsima triler, Pekersi se mučili sa Džeguarsima

787
Izvor: Mike Ehrmann/Getty Images
Izvor: Mike Ehrmann/Getty Images

Nova sezona u NFL ligi počela je u četvrtak, pobedom Denver Bronkosa nad Karolina Pantersima, a u prvom nedeljnom terminu odigrano je devet utakmica.

Najneizvesnije je bilo na “Met Lajf” stadionu u Njujorku, gde su Sinsinati Bengalsi bili bolji od Džetsa rezultatom 23:22. Džetsi su imali poslednji napad i priliku za trijumf, ali je njihovom kvoterbeku Rajanu Ficpatriku presečen pas. Taj duel je obeležio hvatač Bengalsa Ej Dži Grin, koji je uhvatio 180 jardi i jedan tačdaun pas.

Neizvesno je bilo i u Džeksonvilu, gde su Grin Bej Pekersi slavili protiv Džeguarsa sa 27:23, iako je domaćin imao priliku da u poslednjem napadu dođe do pobede. U centru pažnje tokom tog susreta našao se hvatač Pekersa Džordi Nelson, koji se našao na terenu posle godinu dana pauze i zabeležio je jedan tačdaun.

Jednu od najboljih partija dana zabeležio je ruki Filadelfija Iglsa Karson Venc, koji je na svom debiju bacio ukupno 278 jardi. Venc je u trijumfu Iglsa nad Klivlend Braunsima sa 29:10 bacio 22 uspešna pasa iz 37 pokušaja, od toga dva za tačdaun.

Od gostiju, trijumfe su zabeležili i Ouklend Rejdersi, Minesota Vajkingsi i Tampa Bej Bakanirsi. Rejdersi su bili bolji od Nju Orleans Sejntsa sa 35:34, Vajkingsi su slavili protiv Tenesi Tajtansa sa 25:16, dok su Bakanirsi pobedili Atlanta Falkonse sa 31:24.

U ostalim utakmicama, Baltimor Rejvensi su trijumfovali protiv Bafalo Bilsa sa 13:7, Hjuston Teksansi su bili bolji od Čikago Bersa, dok su Kanzas Siti Čifsi pobedili San Dijego Čardžerse sa 33:27.

Izvor: N1