Sofijska ekipa Bears prvak Treće lige Srbije

3025

Klub američkog fudbala Bears iz Sofije pobednik je Treće lige Srbije pošto je u finalu plej-ofa pobedio prvake grupe „Sever” – Wild Dogse iz Novog Sada – sa 28 : 0.

Za najboljeg pojedinca (MVP) finalnog meča proglašen je Radoslav Tašev iz sofijskog tima, dok su za najkorisnije igrače grupa „Sever” i „Jug” proglašeni Pavle Nešković iz Wild Dogsa i Aleksandar Kenanov iz ekipe Bears.

Čvrsta odbrana i sigurna realizacija u napadu stamenih Bugara obeležili su prvo poluvreme utakmice. Iako je odbrana novosadske ekipe odolevala napadima protivnika, više grešaka u napadu i mnoštvo nerealizovanih pasova razlozi su zbog kojih Wild Dogsi nisu uspeli da poentiraju. Najbliže end-zoni sofijskih Bearsa (četiri jarde) bili su pred sam kraj druge četvrtine, ali kvoterbek Pavle Nešković nije uspeo da poveže nijedan pas u poslednjem drajvu, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 22 : 0 za ekipu iz bugarske prestonice.

U nastavku je viđen sličan ritam. Napad novosadske ekipe nije funkcionisao, dok su evidentno fizički jači Bugari bili „tvrd orah”. Jači pritisak na odbranu gostiju Novosađani su izvršili u poslednjoj četvrtini, iz čega se stvorila dobra prilika da postignu počasne poene.

Mimo rezulata, utakmicu je ukrasilo i nekoliko atraktivnih presečenih pasova na obe strane, a pre svega prijateljska atmosfera i sportska borba.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 0 : 15
0 : 7 – 40 jardi vraćanje intersepcije, Todor Stamenov; PAT Stamenov
0 : 9 – sejfti posle odbijenog panta
0 : 15 – pas 25 jardi, Nikolaj Georgijev za Radoslava Taševa; PAT neuspešan
2/4 – 0 : 7
0 : 22 – pas 17 jardi, Georgijev za Stamenova; PAT Stamenov
3/4 – 0 : 6
0 : 28 – trčanje 10 jardi, Aleksandar Kenanov; PAT neuspešan
4/4 – 0 : 0

Kako je od ranije poznato i kako nalažu propozicije takmičenja u trećem rangu za ovu sezonu, i jedan i drugi klub iduće godine igraće u višem rangu, u Drugoj ligi Srbije.