Treća liga Srbije: Klek Knights izborio polufinale

1639

Klub američkog fudbala Knights iz Kleka plasirao se u polufinale Treće lige Srbije, pošto je u četvrtfinalnom susretu nadigrao ekipu Royal Crowns iz Kraljeva sa 30 : 20.

Pomalo u senci Serbian Bowla XII, Klečani i Kraljevčani su, posle sedmodnevnog odlaganja meča, u nedelju 10. jula konačno odigrali četvrtfinalnu utakmicu u Zrenjaninu. Po jako toplom i teškom vremenu za igru domaći Vitezovi imali su više znanja i umeća da ostvare bitnu pobedu koja ih dovodi na korak od cilja – plasmana u Drugu ligu Srbije. Da bi se tamo plasirali, moraće da predstojeće subote pobede Wild Dogse u Novom Sadu, što će biti, kako u klečanskom klubu navode – vraški težak posao.

SOFIA BEARS U FINALU
Pored utakmice četvrtfinala, u nedelju 10. jula od 13.00 h, u Kraljevu je odigrano prvo polufinale u kojem su protivnici bili ekipe Bears iz Sofije i Golden Bears iz Bora. Bolji u ovom duelu bili su Bugari koji su pobedili Borane sa 28 : 12 te će se kao finalisti Treće lige Srbije naredne sezone takmičiti u višem rangu – u Drugoj ligi Srbije.

Mlade „Krune” su bolje otvorile utakmicu. U svom prvom posedu lopte poentirali su preko tajt-enda Terzića koji je uhvatio pas kvoterbeka Denovića za vođstvo 8 : 0 uz pretvaranje za dva poena. Vitezovi su odmah uzvratili hvatanjem Nemanje Stojkovića koji je loptu odneo 70 jardi do end-zone protivnika. Klečani su nastavili istim tempom pa je Luka Škorić novim trčanjem doveo svoj tim do vođstva 16 : 8 uz pretvaranje Dragomira Milanovića za dva poena.

Nakon poluvremena ove ’tvrde’ utakmice, opet su se Vitezovi bolje snašli vraćanjem intersepcije od 65 jardi Luke Škorića, standardnog MLB i vođe odbrane Klečana. No Kraljevčani se nisu predavali pa su preko svog najboljeg igrača Alekse Denovića, koji je igrao i kvoterbeka, postigli nove poene, i to „snikom” od tri jarde vratio utakmicu u neizvesnost.

To je ipak sprečio Dragomir Milanović svojim tačdaunom od 32 jarde, čime je praktično utakmica bila rešena. Do kraja je još jednom Denović utrčao u end-zonu Vitezova, ali to je bilo samo ublažavanje poraza.

Iako ne baš lako, ekipa Knights je stigla do pobede uz nekoliko povreda, ali su se ipak potpuno zasluženo plasirali u polufinale Treće lige Srbije.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 8 : 8
00 : 08 – pas 4 jarde, Denović za Terzića; pretvaranje za 2, pas Denović za Simića
08 : 08 – pas 70 jardi, Sporin za Stojkovića; pretvaranje za 2, trčanje Škorić
2/4 – 8 : 0
16 : 08 – trčanje 2 jarde, Škorić; pretvaranje za 2, trčanje Milanović
3/4 – 8 : 0
24 : 08 – vraćanje intersepcije 65 jardi, Škorić; pretvaranje za 2, pas Sporin za Damjanova
4/4 – 6 : 12
24 : 14 – trčanje 2 jarde, Denović; pretvaranje za 2 neuspešno
30 : 14 – trčanje 32 jarde, Milanović; pretvaranje za 2 neuspešno
30 : 20 – trčanje 3 jarde, Denović; pretvaranje za 2 neuspešno

Željko Đajić, trener ekipe iz Kleka, uputio je čestitke momcima iz Kraljeva na odličnoj utakmici i otporu koji su pružili, ali i svojoj ekipi koja je uspela da da maksimum i da dobije meč.

– Loše smo opet počeli, ali kako je utakmica tekla, preuzeli smo kontrolu nad njom i na kraju je uspešno priveli kraju. Vreme za utakmicu je bilo jako teško, igrači su jedva disali pod opremom, ali su moji igrači uspeli da se izdignu i ostvare pobedu koja nas dovodi pred vrata Druge lige. Sad sledi ono glavno protv ekipe koja nas je zadužila u regularnom delu, i biće to bespoštedna borba do poslednjeg daha. Nadam se da će vreme biti malo bolje za igru, no kako njima tako i nama – izjavio je Đajić.

Polufinalni susret protiv Wild Dogsa odigraće se u subotu 16. jula od 18.00 časova na stadionu „Wild Dogs Kennel”.