Druga liga Srbije: Mečevi poslednjeg kola 26. juna

2526
Foto: Milan Milanović

Utakmicama u Jagodini i Požarevcu u nedelju 26. juna okončaće se ligaški deo Druge lige Srbije. U poslednjem, 7. kolu, sastaće se ekipe Black Hornets iz Jagodine i Mammoths iz Kikinde te požarevački Pastuvi i Lavovi iz Vršca. Tri od ove četiri ekipe imaju šansu da se u baraž meču bore za plasman u Prvu ligu Srbije.

Tri tima na tabeli Druge lige Srbije trenutno imaju jednak učinak od tri pobede i dva poraza – Pastuvi, Mammoths i Lavovi. U najboljoj poziciji su Lavovi kojima je neophodna pobeda u Požarevcu. „Mamutima”, pak, treba pobeda u Jagodini, ali im to ništa neće značiti ako Lavovi budu bolje odigrali protiv Pastuva. Pastuvi moraju da pobede Lavove, ali će u tom slučaju morati da navijaju za „Stršljenove” u duelu protiv Kikinđana.

Ovog vikenda svoj poslednji meč trebalo je da odigra novi prvoligaš Celtis iz Sombora protiv ekipe Angel Warriors iz Čačka. Čačani su predali ovaj meč Somborcima, pa će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 35 : 0 u korist Celtisa.

Koja god ekipa da izbori baraž meč, igraće protiv sedmoplasiranog tima iz „Sport klub” Prve lige Srbije – Meridian Indians. Taj duel zakazan je za prvi vikend u julu (2/3. jul).

Glavni trener Pastuva iz Požarevca Nebojša Kartalija istakao je da se neće mnogo osvrtati na navedenu kombinatoriku, već žele da pobedom okončaju sezonu.

– Poslednju utakmicu u sezoni na domaćem terenu dočekujemo sa željom da pobedom završimo sezonu. Mnogo je kombinacija za baraž, ali na to ne obraćamo pažnju. Probaćemo da ostvarimo što bolji rezultat, bez obzira na ostale utakmice. Ekipa Vršca je dobar tim i neće nam biti lako. Prošle sezone su pobedili pa su svakako favoriti i sada – naveo je Kartalija.

Foto: Milan Milanović
Foto: Milan Milanović

Jagodinci dočekuju ekipu sa severa Srbije. Oni će se i naredne godine takmičiti u drugom rangu, a za ovu sezonu kažu da je imala i lepih i manje lepih trenutaka.

– Dosta toga se izdešavalo ove godine. Sve u svemu, imamo jedno novo iskustvo. Pripreme za narednu seniorsku sezonu počećemo već kroz adaptaciju juniorskog i pionirskog tima na leto. Želja nam je da naš klub bude jedna poznata sportska institucija, gde je svako ko je ambiciozan dobrodošao. Puno igrača iz cele Srbije je izrazilo želju da naredne sezone zaigra za nas jer su prepoznali pravu sportku priču. Postojimo tek tri godine, vreme je tek pred nama – rekao je Milan Lunić, ofanzivni linijaš Black Hornetsa.

Njegov „kolega” s terena Lazar Dimitrijević, takođe ofanzivni linijaš, očekuje dobar meč protiv ekipe iz Kikinde.

– Kikinda igra dobar fudbal. Prošle godine im je malo falilo da postanu elitni klub. I ove godine su u dobroj formi. Očekujemo dobar meč u nedelju i daćemo sve od sebe da pobedimo – kazao je Dimitrijević.

Utakmica u Jagodini igra se na terenu FK Trnava s početkom u 12.00 časova. Nešto kasnije, od 17.00 sati, stratovaće i meč između Pastuva i Lavova na Gradskom stadionu u Požarevcu, a poseban kuriozitet je taj što će ovoj utakmici prisustvovati selektor seniorske reprezentacije Srbije Dag Atkins.