Druga liga Srbije: Utakmice 6. kola u Čačku, Vršcu i Kikindi

1523

Pretposlednje 6. kolo Druge lige Srbije na programu je u nedelju 12. juna. „Anđeoski ratnici” iz Čačka dočekuju ekipu Black Hornets iz Jagodine, Lavovi će u Vršcu ugostiti „Pirate” iz Zemuna, a u Kikindi će snage odmeriti ekipe Mammoths i Pastuvi iz Požarevca.

U ovom kolu slobodna je ekipa Celtis iz Sombora koja je, po svoj prilici i ako ne bude iznenađenja do kraja prvenstva, osigurala plasman u Prvu ligu Srbije.

1Angel Warrios – Black Hornets

Dva tima sastaju se posle prilično neugodnih poraza u prethodnom kolu. Čačani su, doduše, imali dužu pauzu od svojih protivnika, kojima je na raspolaganju ostalo samo sedam dana da „vidaju rane”.

I dok „Ratnicima” ne nedostaje energije i želje da pruže najviše što mogu, „Stršljenovi” su gladni pobede, čiju slast nisu osetili gotovo puna dva meseca. Sve to skupa obećava zanimljiv i neizvestan meč posle kojeg će se stanje na drugoligaškoj tabeli, nažalost u donjem delu, promeniti.

Saša Stojanović, glavni trener domaćina, ističe da njegov tim celu sezonu igra sa 13-14 igrača, ali kada je „srce na terenu” – sve je moguće. Ipak, ulogu favorita prepušta gostima iz Jagodine.

– Naš cilj je da do kraja sezone održimo taj igrački kadar. Imamo poštovanja prema protivniku koji ima dosta dobrih rezultata u svakoj kategoriji i brzo napreduju. Zato prepuštam ulogu favorita Jagodini. Ipak, jedno je sigurno – tu smo „na crti” i kada je srce na terenu i pumpa kao jedan, bilo nas 13 ili 33 igrača, onda je sve moguce – rekao je predvodnik Čačana.

S druge strane, „Stršljenovi” posle dve pobede na startu i dva uzastopna poraza, nastavljaju sezonu u nadi da je završe s još dva trijumfa. To su i očekivanja Đorđa Lunića, ofanzivnog linijaša i pantera Black Hornetsa.

– Čačani su pravi ratnici, kako to i ime njihovog kluba govori. Ove godine, iako s kraćim rosterom, pružaju žestok otpor svakom protivniku. Radujemo se susretu s njima i očekujemo pobedu – izjavio je Lunić.

Ovaj susret prvi je u nizu drugoligaških mečeva u 6. kolu. Počinje u 11.00 časova a igra se na terenu Fudbalskog kluba „Trnava” u Čačku.

2Lavovi – Pirates

Druga po redu utakmica igraće se u Vršcu, gde će ekipa Lavovi, koja je u moralnom i igračkom usponu, dočekati „Pirate” iz Zemuna, koji do sada nisu uspeli da zabeleže pobedu. S tim u vezi, ishod ovog meča nije nepredvidljiv, ali američki fudbal ne bi bio toliko uzbudljiv da ne postoje iznenađenja, čak i kad se o njima ne pomišlja.

Lavovi, kao i „Stršljenovi”, imaju ubeležene dve pobede i dva poraza do sada, a u nedelju igraju nakon skoro jednomesečne pauze. Posle dva startna poraza, u naredna dva kola uspeli su da pobede nezgodne „Ratnike” kod kuće, a potom i da nadigraju Kikinđane na teškom gostovanju. To je sigurno bio presudan momenat u sezoni za Vrščane od kojih se sada očekuje mnogo više. Stoga će meč poslednjeg kola protiv drugoplasiranih Pastuva, koji „pikiraju” baraž za Prvu ligu Srbije, izvesno biti derbi kola.

Glavni trener Lavova Željko Jovanov potvrđuje da nakon teško izvojevane pobede protiv „Mamuta”, u ovu utakmicu Lavovi ulaze s više samopouzdanja.

– Pokazali smo da, kada je najteže, možemo odigrati timski i skoncentrisano. S obzirom na to da smo bili slobodni u prethodnom kolu, iskoristili smo pauzu da se oporavimo, pregrupišemo i dobro spremimo za narednog protivnika. Akcenat smo stavili na uigravanje napada, kako bismo otklonili greške koje smo pravili u dosadašnjem toku prvenstva. Odbrana je pokazala da može da odigra na visokom nivou i pripremajući se za ovu utakmicu, potrudili smo se da isti nivo i održimo – pojašnjava Željko Jovanov, osvrnuvši se ujedno na narednog protivnika:

– Dosadašnji rezultati „Pirata” nas svakako neće zavarati. Utakmici pristupamo s maksimalnom ozbiljnošću, ne potcenjujući protivnika – izričit je glavni strateg Vrščana.

Ova utakmica odigraće se na terenu gradskog stadiona u Vršcu, a kik-of je zakazan u 16.00 sati.

3Mammoths – Pastuvi

Duel trenutno drugoplasirane i trećeplasirane ekipe sigurno je derbi meč ovog kola. Obe ekipe figuriraju za baraž meč za plasman u Prvu ligu, mada su Požarevljani tom mestu bliži. Imajući u vidu i raspored do kraja sezone, čak tri tima imaju šanse da se tamo nađu; kalkulacije prepuštamo matematici, a one u američkom fudbalu nikad nisu pouzdane i dobrodošle.

Domaćinima ove sezone „ne ide” na domaćem terenu onako kako se očekuje, a ovom prilikom za protivnike imaju ekipu koja je izgubila samo jednom, ali koja i dalje muku muči s povredama nekolicine domaćih igrača. To je slaba tačka koju bi „Mamuti” mogli da iskoriste i tako zabeleže prvu pobedu u sezoni pred domaćom publikom. Zato je glavni trener Pastuva uzdržan, oprezan i prepušta ulogu favorita Kikinđanima.

– Prošle sezone smo izgubili na gostovanju u Kikindi i s obzirom na probleme koje imamo s povredama, domaća ekipa je favorit na ovom meču. Na nama je da što bolje odigramo, pre svega napadački, i da pokušamo da izvučemo bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu – kazao je Kartalija.

Poslednja utakmica 6. kola Druge lige Srbije igraće se na terenu FK ŽAK u Kikindi od 17.00 sati.