5. kolo DLS: Black Hornets (JA) vs Celtis (SO)

2019
Black Hornets vs Pirates (detalj 2016)

U odloženoj utakmici 5. kola Druge lige Srbije ovog vikenda sastaju se ekipe „Black Hornets” iz Jagodine i „Celtis” iz Sombora. Duel prvoplasiranog i trećeplasiranog tima odigraće se u nedelju 5. juna od 13.30 sati.

Ishod ovog izvesno zanimljivog meča može da ili zakomplikuje situaciju u vrhu tabele ili da je „rasplete” i definiše ko ima najveće šanse za plasman u viši rang. Sigurno je da će oči požarevačke ekipe „Pastuvi”, koja se trenutno nalazi na 2. mestu, biti usmerene upravo na taj meč jer bi se u slučaju eventualnog poraza „Celtisa” napravio krug od tri ekipe s istim brojem poraza i pobeda, što bi bitno uticalo na šanse Požarevljana za direktan plasman u viši rang.

Nema sumnje da među pomenutim ekipama motiva ne nedostaje. Ulog je veliki, a to potvrđuje i Miloš Stevanović, hvatač „Stršljenova” iz Jagodine.

– „Celtisi” ove godine igraju ozbiljan fudbal, imaju dobra pojačanja iz okolnih gradova. Veliki ulog je na terenu, tako da sam siguran da će obe ekipe dati i više od maksimuma, kako bi pobedili.

Stevan Vasić, kornerbek i predsednik kluba, mišljenja je da da će u nedeljnom meču pobediti onaj tim koji manje bude grešio u napadu.

– Sombor je fizički spremna ekipa, uigrani su, greške brzo ispravljaju. Na početku sezone niko nam nije davao realne šanse jer su obe ekipe prešle iz Treće u Drugu ligu. Smatram da će pobediti onaj tim koji manje bude grešio u napadu, pošto su nam odbrane podjednako dobre – zaključio je Vasić.

Budući da do kraja ligaškog prvenstva ima još dva kola do kraja, ’matematika’ je prilično zamršena jer bi za eventualno 2. mesto i baraž meč za plasman u elitu mogla da konkuriše i ekipa „Mamuta” koja nema baš povoljan raspored.

Podsetimo, ekipe iz Jagodina i Sombora sastaće se 5. juna od 13.30 h na terenu stadiona FK „Trnava”.