5. kolo DLS: „Ratnici” u Požarevcu, „Mamuti” protiv „Pirata”

1956
Foto: Marko Veljković (KAF Pastuvi)

Dve utakmice Druge lige Srbije na rasporedu su u nedelju 29. maja. U 5. kolu „Pastuvi” iz Požarevca ugostiće čačansku ekipu „Angel Warriors”, dok će se u Zemunu odigrati meč između domaćih „Pirata” i „Mamuta” iz Kikinde.

„Black Hornets” iz Jagodine i „Celtis” iz Sombora svoj duel odigraće vikend kasnije, a u ovom kolu slobodni su „Lavovi” iz Vršca.

1Pastuvi – Angel Warriors

Požarevljanima se nakon ovog kola pruža šansa da preuzmu vođstvo na tabeli Druge lige Srbije. Idealna prilika za to biće izvesno atraktivan protivnik, ali i domaći teren, i to kakav – prvi put u istoriji, domaću publiku ugostiće na gradskom stadionu!

Isti skor (2 : 1), ali s obrnutom učinkom, imaju oba protivnika. Iako do raspleta u ovoj grupi treba još da se odigra, izvesno je da su „Pastuvi” pretendenti na jedno od prva dva mesta, koja obezbeđuju šansu za viši rang.

Uprkos tome što su igrački oslabljeni, „Angel Warriorsi” su svojom borbenošću i ubedljivom pobedom u Zemunu u prošlom kolu (46 : 7) dokazali da nisu tim za otpisivanje te da svaki protivnik mora maksimalno spremno da uđe u duel s njima. Takvog je mišljenja i glavni trener Požarevca Nebojša Kartalija, istakvaši da nedeljnog protivnika, baš iz tih razloga, respektuju te da očekuju težak meč.

– Dobro se poznajemo s njima, znamo kako rade, znamo da su neki od najboljih igrača američkog fudbala u Srbiji potekli upravo iz Čačka. Bez obzira na probleme koje imaju ove sezone, apsolutno ih poštujemo i očekujemo težak meč – kaže Kartalija, ocenivši da će ishod ovog susreta umnogome zavisiti od napada njegove ekipe.

– Mi tokom cele sezone imamo mnogo problema u napadu i to moramo da ispravimo, ako mislimo da postignemo dobar rezultat, naročito što ćemo ovu utakmicu prvi put u istoriji kluba igrati na Gradskom stadionu u Požarevcu – zaključio je glavni strateg „Pastuva”.

Ovaj zanimljiv duel zakazan je za nedelju, 29. maj, a kik-of je od 15.00 časova.

2Pirates – Mammoths

Ekipa koja će u nedelju 29. maja dočekati „Mamute” pokušaće da na svoj konto ubeleži prve bodove. Tri utakmice i tri poraza učinak je tima iz Zemuna koji protiv kikindske ekipe neće imati nimalo lak zadatak.

S druge strane, ako je suditi po dosadašnjem iskustvu, „Mamutima” mnogo bolje ide u gostima, nego kod kuće. Poraz od „Celtisa” u 1. kolu, te onaj nesrećni u prošlom kolu, sigurno nije rezultat kakav priželjuje bilo koja ekipa kada igra pred domaćom publikom, ali pobeda u gostima, u Čačku u 2. kolu, daje nadu da se sličan scenario ponovi i ove nedelje.

Bez sujeverja ili s njim, u Kikindi nema mnogo kalkulisanja. Propuštene prilike moraju da se nadoknade u sve tri preostale utakmice, ako se „pika” gornji deo tabele. Prva prepreka postavljena je već na teren Osnovne škole „Sutjeska” u Zemunu, a start je od 16.00 časova.