Druga liga Srbije: „Pirates” Zemun

1918

Ekipa koja nekoliko sezona unazad vodi dve borbe – borbu za što bolji plasman s jedne i borbu da zadrži svoje najbolje igrače s druge – ove godine se, bar u najavama, opredelila za samo jednu – ovu drugu, bitniju.

Formiranje tima za budućnost, veća šansa juniorima da se oprobaju u seniorskom društvu i opstanak u ligi glavni su ciljeva ekipe iz Zemuna, a po rečima glavnog trenera Miloša Antića. U prilog ovome govori i činjenica da „Pirati” ove sezone neće imati strance, bar ne na terenu, ali će na klupi imati, i to Amerikanca Andrea Šanda koji je zadužen za rad s najmlađima.

– Jezgro tima od prošle godine, sačinjeno od domaćih igrača, zadražno je, što je i najbitnije, i s tim timom smo i otpočeli pripreme sredinom januara. Amerikanci su napustili ekipu, ali smo doveli nekoliko novih momaka sa i bez iskustva. Iporte ove godine nećemo imati jer smatramo da prave veću štetu nego korist srpskom fudbalu. S druge strane, nedostaju nam treneri, pa bi u tom segmentu stranci mnogo više pomogli u cilju razvoja američkog fudbala. Oslanjali su se „Pirati” i ranije na pomoć trenera iz inostranstva i sa tom praksom nastavljaju i u ovoj – rekao je Miloš Antić.

Pirates_2016_02

Pored pomenutih, Miloša Antića, glavnog trenera ekipe, i Andrea Šanda, u stručnom štabu „Pirata” su Danilo Antić kao pomoćni trener, Nemanja Jelić, trener specijalnih timova i Siniša Žugić, zadužen za kondicionu pripremu igrača.

Da podsetimo, na otvaranju sezone američkog fudbala u Srbiji, „Pirati” će na svom terenu ugostiti ekipu iz Požarevca. Utakmica se igra u nedelju 20. marta 2016. s početkom u 14.00 sati na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu.