Druga liga Srbije: „Lavovi” Vršac

1682

Shodno velikim promenama u igračkom kadru u odnosu na prošlu godinu, vršački „Lavovi” su ekipa koja je možda i najranije otpočela s pripremama. Još u septembru prošle godine na mesto glavnog trenera doveden je Zoran Damnjanović, a treninzi u tom periodu su bili pre svega edukativnog karaktera s akcentom na osnove američkog fudbala.

Zbog privatnih razloga Zoran Damnjanović je napustio ekipu početkom ove godine, a pripreme je s ekipom, zauzevši njegovo mesto glavnog trenera, nastavio dotadašnji pomoćni trener Željko Jovanov, koji nas opširnije i upoznaje o toku priprema, promenama i planovima ove vršačke ekipe.

– Nakon novogodišnjih i božićnih praznika nastavili smo s pripremama ekipe, gde se najviše radilo na uspostavljanju sistema u sve tri faze igre. Pretpreli smo dosta promena u igračkom kadru u odnosu na prošlu godinu, ali su nam se priključili igrači iz Rumunije koji žele da steknu iskustvo i igraju u jačem takmičenju – pojašnjava Jovanov, dodajući da su od značajnijih imena ekipu napustili kvoterbek Mladen Zlatić i ofanzivni linijaš Damir Klarić, koji svoje karijere nastavljaju u Nemačkoj.

Lavovi_2016_02

Trendu ’nedovođenja’ importa ove godine se pridružuju i Vrščani, a u pripremnom periodu odigrana je jedna prijateljska utakmica protiv rumunske ekipe „89ers” iz Temišvara.

– Cilj je bio da svi igrači dobiju priliku i da isprobamo razne taktičke kombinacije u odbrani i napadu. Iako rezultat nije bio u prvom planu, dobili smo tu utakmicu rezultatom 27 : 7. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, dok smo u drugom malo popustili. U svakom slučaju, cilj ove utakmice je u potpunosti ostvaren.

Iako su pokazali zavidan kvalitet u prethodne dve sezone, u obe zauzevši treće mesto na kraju, iz tabora Vrščana mogu se čuti vrlo skromne ambicije pred nastupajuću sezonu.

– Osnovni cilj u svakoj sezoni je održanje statusa drugoligaša, a svakako ćemo dati sve od sebe da napravimo i korak dalje u plasmanu u odnosu na prethodne dve sezone.

Na premijeri predstojećeg vikenda „Lavovi” će ugostiti ekipu „Black Hornets” iz Jagodine, prema kojoj imaju veliko poštovanje.

– Njihov plasman u Drugu ligu Srbije je za poštovanje. Nemamo mnogo informacija o njima, ali svakako očekujemo interesantan meč. Iako se do sada nismo sastajali i ima dosta nepoznanica s obe strane, mi ćemo ići na pobedu i dati sve od sebe, kako bismo se prikazali u što bolje svetlu pred domaćom publikom – za kraj je naveo Željko Jovanov, glavni trener „Lavova”.

Podsetimo, meč je na programu u nedelju 20. marta 2016. od 13.00 časova, a odigraće se na pomoćnom terenu gradskog stadiona u Vršcu.

Ovim završavamo predstavljanje klubova koji će se ove sezone takmičiti u Drugoj ligi Srbije. Nažalost, ekipe iz Čačka i Sombora nisu se odazvale pozivu uredništva te stoga nismo u mogućnosti da predstavimo njihove planove i ambicije. Uprkos tome, izražavamo nadu da će tokom sezone čitaoci imati priliku da saznaju više o situaciji u ovim klubovima.