Druga liga Srbije: „Mammoths” Kikinda

2161

Ekipa koja je prošle sezone zaustavljena na samo korak od cilja, i to u baraž utakmici protiv mitrovačkih „Legionara”, ove želi da ode i korak dalje.

Planovi i ambicije tima sa severa Srbije ostali su isti, ali ne i tim koji je napustilo nekoliko iskusnih igrača. O toku priprema, promenama u timu i ciljevima kluba, za naš sajt više je govorio kvoterbek i ofanzivni koordinator Branislav Fekete.

– S pripremama smo počeli 16. januara. U prvom delu smo radili na kondiciji, a trudili smo se da taj deo bude kratak ali efektan. Najveći deo priprema bio je ipak fokusiran na poboljšanje plejbuka u odnosu na prošlu sezonu i uigravanju akcija – kaže Fekete.

Glavni strateg ekipe će i ove sezone biti Mirko Jočić, a pomagaće mu Aleksandar Vujin i Nemanja Vučković kao treneri odbrane, te pomenuti Branislav Fekete kao ofanzivni koordinator.

Mammoths_2016_02

Kikinđani su jedna od retkih ekipa koja nema praksu dovođenja inostranih pojačanja, već ista crpi iz sopstvenih pogona. Nema sumnje da će juniori „Mamuta”, inače aktuelni vicešampioni Srbije, biti pravo osveženje i pojačanje ekipe koja pretenduje na sam vrh Druge lige i direktan plasman u viši rang.

– U naš klub su došli vajd-risiver Oliver Ostojin (Grofovi Novi Kneževac), defanzivni end Salma Robert (Knights Klek) i Zolt Frejs koji je prošle godine bio bez angažmana. ’Kopačke o klin’ okačili su Miodrag Krstin, Aleksandar Aćimov, Rudolf Sabo i Nermin Gusić, dok su u druge klubove otišli Robert Renji (Tigers Glazgov), Dragomir Groza i Milivoj Lončina, obojica u novosadske „GAT Dukese” – izjavio je Branislav Fekete, navodeći dalje da zbog kratkog perioda priprema ekipa nije u mogućnosti da odigra pripremne utakmice, pa će im utakmica protiv ekipe iz Sombora u 1. kolu, već narednog vikenda, biti prvi test do sada postignutog.

– Pre dve sezone smo se baš u prvom kolu sastali sa ekipom „Celtis” iz Sombora, i izašli smo kao pobednici. Voleo bih da i ova sezona počne tako. O somborskoj ekipi ne znamo mnogo, jer su igrali Treću ligu prošle godine. Ipak, oni uvek deluju kao tim i nesumnjivo je da će biti dosta borbe na terenu. Naša prednost mogao bi da bude domaći teren i možda bolji pojedinci na nekim pozicijama – zaključio je kvoterbek i ofanzivni koordinator „Mammothsa”.

Inače, utakmica između Kikinđana i somborskih „Celtisa” igraće se na stadionu „ŽAK” u Kikindi, u nedelju 20. marta od 14.00 sati.