Druga liga Srbije: „Black Hornets” Jagodina

2579
Black Hornets U19

Jedini debitanti u Drugoj ligi Srbije ove sezone biće ekipa „Black Hornets” iz Jagodine, koja je uz somborske „Celtise” učešće u ovom rangu takmičenja izborila kroz Treću ligu, a u konkurenciji „Hawksa” iz Obrenovca i „Bearsa” iz Sofije.

Takmičarski najmlađoj i najmanje iskusnoj ekipi u ovom društvu, ambicija sigurno da ne nedostaje, pa Jagodinci hrabro najavljuju borbu za sam vrh lige i direktan plasman u najviši rang takmičenja.

– Osnovali smo klub s pravim sportskim ambicijama – da budemo najbolji na svakom takmičenju. Pored toga što smo obezbeđeni mlađim selekcijama za narednih nekoliko godina, gde tek najavljujemo dobre sportske uspehe, svaki uspeh naše seniorske ekipe predstavljaće krunu celokupnog rada. Cilj je prolaz u Prvu ligu Srbije kao prvoplasirana ekipa – započinje priču Stefan Milutinović, defanzivni koordinator ekipe, izražavajući dalje očekivanje da će utakmice prelomiti iskustvo većine igrača koji su igrali godinama u Prvoj ligi.

– Neće biti neuspeh ni i ako ove godine samo opstanemo u ligi, ali daćemo sve od sebe da budemo konkurentni za najviše ciljeve. Prošle godine smo u gostima pobedili „Bearse” iz Sofije 22 : 0, nezvaničnu reprezentaciju Bugarske, gde rezultat sam govori i o zrelosti našeg tima – naglašava Stefan Milutinović.

Black_Hornets_2016_01

Poput većine ekipa u Srbiji i Jagodinci su s pripremama startovali sredinom januara, a glavni strateg ekipe Branko Đurišić, zajedno sa svojim pomoćnicima, sprovodio je svoje taktičke zamisli s manje-više nepromenjenim sastavom u odnosu na prošlu godinu.

– Naš glavni trener je vrlo predano osmislio sistem igre. Prepoznatljivi smo po tome što kombinujemo sve mogućnosti, kako u napadu, tako i u odbrani –  istakao je Stefan Milutinović i dodao:

– Ulogu defanzivnog koordinatora vršiću ja, dok su u stručnom štabu još i dobro poznata imena poput Milana i Đorđa Lunića, kao i Saše Jovanovića koji je priključen i Upravnom odboru i Sportskom savetu kluba.

Black_Hornets_2016_02

Ne kriju iz „Black Hornetsa” da su razmišljali i o inostranim pojačanjima za ovu sezonu, ali ih je splet okolnosti naveo da se oslone pre svega na sopstvene snage.

– Naš tim se pre svega bazira na višegodišnjem druženju saigrača, tako da nas nijedan od njih nije napustio, osim Đorđa Radovića koji je prešao u „Imperatore” iz Niša. Pojačani smo igračima iz juniorskog pogona koji su sazreli kroz omladinska takmičenja u prethodne dve godine – pojasnio je Milutinović.

Na otvaranju sezone „Black Hornetsi” će put Vršca, ali ne kriju nadu u iznenađenje već na samom startu sezone.

– Domaćin je ozbiljna ekipa, s podjednakom željom da pobeđuje. Imaju odličan napad i stabilnu odbranu, ali mi imamo realne šanse da čvrstom igrom upišemo prvu pobedu u Drugoj ligi, ukoliko nas vremenske prilike ispoštuju – zaključio je Stefan Milutinović, defanzivni koordinator ekipe iz Jagodine.

Utakmica 1. kola između KAF „Lavovi” iz Vršca i KAF „Black Hornets” iz Jagodine zakazana je za nedelju 20. mart 2016. s početkom u 13 h. Meč će se odigrati u Vršcu na pomoćnom terenu gradskog stadiona.