Stojić ostao u nemačkim Kometama

1161

Srpski ofanzivni linijaš, Nenad Stojić, koji je prošle godine iz novosadskih GAT Dukesa prešao u redove Allgäu Cometsa, produžio je ugovor sa tim nemačkim prvoligašem, pa će se i naredne sezone takmičiti u najjačoj evropskoj ligi.

On je istakao da se u Nemačkoj znatno više novca ulaže u američki fudbal, pa je samim tim i liga kvalitetnija, što je i normalno, s obzirom na to da američki fudbal u toj zemlji polako ulazi u petu deceniju, dok se u Srbiji igra tek desetak godina.

– Mislim da je jako velika razlika između naše i nemačke lige i klubova uopšte, pre svega što je kod njih to stvarno poluprofesionalan sport koji ide ka tome da jednog dana bude potpuno profesionalan, a kod nas je čist amaterizam i igrači igraju iz čiste ljubavi prema fudbalu. Prvih par utakmica trebalo mi je da se naviknem pre svega na saigrače, ali i na protivnike, jer je to bio skroz novi nivo fudbala za mene. Kako je sezona prolazila, moja igra je bila sve bolja kao i igra cele ofanzivne linije, pa smo na kraju bili najbolji deo tima – smatra Stojić.

nenad stojic cometsOsvajanjem drugog mesta u diviziji Jug GFL-a i plasmanom u polufinale plej-ofa gde su ih posle egala u prvom poluvremenu (21:21) zaustavili neprikosnoveni šampioni, Braunschweig NewYorker Lionsi (42:21), Komete su ostvarile najveći uspeh u klupskoj istoriji. Odličan rezultat ostvarile su i u debitantskoj sezoni u EFL-u (European Football League), gde su posle maksimalne dve pobede uz poen razliku 110:13, u finalu poražene od Kiel Baltic Hurricanesa (49:28). U toj utakmici Stojić se našao na terenu sa zvezdom Kila, Tajlerom Dejvisom, koji je nedavno potpisao za NFL tim Miami Dolphins.

– Sezona je bila jako uspešna. Nažalost, naleteli smo na najbolju ekipu u Evropi u polufinalu, ali se nismo obrukali protiv njih. Pored toga igrali smo finale EFL-a, gde smo poraženi od Kila. U klubu su zadovoljni celom sezonom i planovi su da se ponovi prošlogodišnji uspeh, a možda i da osvojimo GFL Jug, sto bi nam olakšalo put kroz plej-of i dalo nadu da bismo mogli da se nađemo u German Bowl-u – rekao je Stojić.

Kako su obe strane bile zadovoljne, nastavak saradnje bio je logičan sled događaja.

– Imao sam nekoliko ponuda od drugih klubova za ovu sezonu, ali sam odlučio da se vratim u Komete pre svega, jer sam tamo stekao dosta prijatelja, što među igračima što među ljudima iz uprave. Bili su zadovoljni mojim igrama, pre svega trener Brajan i sve vreme od kad sam se vratio u Srbiju bili smo u kontaktu i pregovarali o mom povratku. Uslove koji su mi ponudili nijedna druga ekipa nije, tako da mi nije bilo teško da odlučim – kazao je Stojić.

On je dodao da želi da odigra još bolje u narednoj sezoni, kao i to da bi voleo da se u plej-ofu sretne na terenu sa srpskim tandemom Ćiro Jordanov – Nikola Savić, koji nastupa za Hildesheim Invaderse, u diviziji Sever.

– U novoj sezoni očekujem pre svega da ću igrati bolje, jer imam sezonu iskustva iza sebe. Nadam se da ćemo ponoviti uspeh od prošle godine i da ćemo imati što manje povreda, jer je to jako bitno u sezoni koja traje šest meseci. Voleo bih da se sretnemo sa momcima iz Invadersa u plej-ofu – zaključio je Stojić.