Stojić pojačao Algau Comete

1098

Ofanzivni linijaš novosadskih GAT Dukesa, Nenad Stojić, pojačao je redove nemačkih Algau Cometa, sa kojima će pored domaće Prve lige, najjače u Evropi, nastupati i u evropskom EFL-u.

Prošle sezone boje tima iz Kemptena branio je srpksi internacionalac Miloš Nestorović, sada član turskih Koč Ramsa, a Stojić je iz prve ruke mogao da čuje o kakvom je timu reč i od bivšeg saigrača Orlanda Veba, zvezde Kometa koja se lane kratko zadržala u Novom Sadu.

– Pre dve nedelje stigla mi je poruka na sajtu Europlayers.com od glavnog trenera, Brajana Kejlera, sa pitanjem da li bih voleo da dodjem u Kempten. Pošto sam znao o kojoj je ekipi reč, jer je jedan od mojih saigrača od prošle godine igrao za Komete, odlučio sam da prihvatim ponudu – rekao je Stojić.

Algau je u prethodnom šampionatu bio peti u grupi Jug i tako stao na korak od nokaut faze, pa su sada ambicije porasle.

– GFL je najjača evropska liga po mom mišljenju, tako da je to samo po sebi bilo dovoljan motiv da odem. Pre svega očekujem da naučim dosta od trenera i da steknem iskustvo. Ambicije tima su da se ove godine uđe u plej-of koji im je izmakao za dlaku prosle godine, a onda je sve moguće – smatra Stojić.

1tr7hhij copy