Jordanov i Savić ponovo zajedno u Nemačkoj

1187

Posle sezone pauze, srpski ofanzivni linijaši, Ćiro Jordanov i Nikola Savić, ponovo će igrati zajedno u najjačoj ligi Evrope – nemačkoj GFL 1, u dresu povratnika u elitni rang, Hildesheim Invadersa.

Prethodno su njih dvojica u sezoni 2014. nastupala za Keln Falkonse i posle trećeg mesta u severnoj diviziji došli do polufinala, gde su ih zaustavili trostruki uzastopni šampioni New Yorker Lionsi.

– U Nemačku se vraćam zato što je najbolja liga u Evropi. Iskustvo koje sam stekao sa Falconsima je fenomenalno, od poptunog autsajdera stigli smo po polufinala. Brojna putovanja, dvadesetak utakmica u sezoni, tereni, uslovi, televizijski prenosi i možda najuzbudljivije od svega je publika koja dolazi u velikom broju. Na nekim stadionima se čak i ne čuje hut kvoterbeka – rekao je Jordanov.

Usled povrede, godinu za nama gorostasni dvadesetdevetogodišnjak proveo je u matičnim Niš Imperatorima, gde je bio pomoćni trener i trener linijaša.

– Radeći kao trener, mislim da sam još više psihički i taktički sazreo, pa očekujem još bolje igre. Jako sam ponosan da smo sa klincima, sa prosekom od dvadesetak godina, napravili najeveći uspeh – treće mesto. Do odlaska u Nemačku, nastaviću da radim sa njima, a zatim pokušati da pomognem Invadersima da dođu do zapaženih rezultata. Iako se u svim ostalim sportovima od novopečenih prvoligaša očekuje bobra za opstanak, u fudbalu nije tako, pogotvo što poznajem sve ekipe i tvrdim da ovaj tim može da napravi veći uspeh od samog opstanka – smatra Ćiro.

On otkriva da je, kao i prošle godine, imao preko 40 ponuda iz cele Evrope i nekih drugih zemalja, ali da je iz već navedenih razloga želeo da se vrati u Nemačku.

– Odlučio sam se za Invaderse zbog poziva jednog od najboljih trenera u Evropi, Džoa Romana, koji ima preko 40 godina iskustva. Glvani razlozi su bili i duga tradicija kluba i potpis mog velikog druga i kolege Nikole Savića sa kojim ću ponovo stati rame uz rame na nemačkim terenina. Biće mi zadovoljstvo – istakao je Jordanov.

Ni iskusni Nikola Savić, bivši igrač beogradskih Vukova, koji je prošlu sezonu proveo u švedskim Orebro Black Kngihtsima, nijednog trenutka nije oklevao da se vrati u Nemačku.

– Invejdersi su bili veoma konkretni i želeli su da se dogovor napravi u što kraćem roku. Uprkos mojim godinama, preovladala je želja da još učim i da se dokazujem, u nadi da ću do svog poslednjeg igračkog dana steći što više znanja i jednog dana biti smatran delom elitnog društva srpskih ofanzivnih linijaša. Takođe, veoma sam srećan što ću ponovo igrati sa Ćirom Jordanovim. Sezona 2014 u kojoj smo nastupali za Keln je bila nezaboravna i ostao je žal što nije bilo mogućnosti da sa Kelnom još jednom pokušamo da se domognemo velikog finala – kaže Savić.

On je istakao da je GFL Sever u kojoj se takmiče njegovi Invadersi, bez premca najkvalitetnija liga Evrope.

– Veliki izazov mi je da se nađem u tom društvu i pokušam da popravim i unapredim svoju igru u duelima sa protivnicima tog kalibra. Primera radi, pre samo nekoliko dana, igrač Kil Baltic Huricanesa, Tajler Dejvis, potpisao je ugovor sa Miami Dolphinsima. Konkurenciju u ovoj ligi čine najbolji tim Evrope Njujorker Lajonsi, te još nekolicina top 10 ekipa – Berlin Adler, Drezden Monarhs, pomenuti Kil – dodao je Savić.

U takvoj konkurenciji, srpski tandem će imati jako težak zadatak.

– Klupske ambicije su pre svega da ekipa bude što čvršća i da ne bude prelak plen velikanima, ali i da traži svoju priliku da napravi iznenađenje. Mene lično raduje što će igra trčanjem biti u centru pažnje – zaključio je Savić.